lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevät siivous

Aivan upea aamu alkoi sarastella tyynenä ja kirkkaana. Mies tuli auttamaan minua tarhan siivouksessa joten minäpä otin pihaton sitten kevät syyniin.

Pyyhein seinät joissa vesivaneri ja laitoin kunnolla heppojen peditkin kuntoon ja uutta kutterilastua sinne kottari kaupalla. Bonnien ruokakuppikin joka on ainut tällä erää joka on kiinteä sai pesut.

Aloin haravoimaan heiniä joita varisee tietenkin aina kärrystä vaikka niissä korotetut laidat onkin pitkin pihaa ja sepelillä on sitten heinänkorsia katoksesta tarhan portille. Elina taisi eilen kommentoidakin että meillä on siistiä...Sitä on jokunen muukin maininnut joka on täällä ihan livenäkin käynyt. Taidan olla luonteeltani sellainen melko siisti tässäkin suhteessa että haluan pitää paikat aika puhtaina ja tietenkin kulkureitit mahdollisimman väljinä jo turvallisuudenkin takia.

Mies puuhaili kanssani näitä hommia ja se on kyllä niin hienoa että hän osallistuu tähän minun harrastukseeni noin täysillä.

Hän laittoi tolpat ja nauhat tarhan väliaitaan. Nyt saadaan Diisa ja Geisil  ainakin heinien annon ajaksi erilleen Iksusta ja Bonniesta. Iksu kun on osottautunut kovin ahneeksi / kiukkuiseksi ja aiheuttaa kovalla koheltamisellaan kaaosta rynnimällä  ruokintakaukalon yli ja suhaamalla muutenkin sinne ja tänne sen suuri koko on se hankala puoli omien pienempien heppojen kanssa joten tämä ratkaisu nyt sen aikaa kun on tarvetta. Bonnie tamma pitää Iksun kyllä kurissa :)






Tämän ruokintakaukalon mies teki myös tänään. Tämä on ollut isälläni aikoinaan järvessä rapujen säilytystankkina ja nyt se muotoutui heinäkaukaloksi ja noista reijistä saan palohakojen avulla slowfeeding verkonkin viriteltyä tuohon kunhan Geisil on ensin tottunut minuun ja paikkaan niin alan säännöstellä niiden heiniä.








Tässä on yksi ostamani juttu netin kautta eli satulaan etukohottaja geeli. Valmentaja suositteli Diisalle tätä joten hankin sen käytettynä kun sattui kohdalle.

Tässä on se villaloimi jonka ostin myös käytettynä mutta hyvin vähän on käytössä ollut kun on niin hyvässä kuosissa ja on tosi paksu.

                 Odottelen vielä paria sekä uutta että käytettyä loimea Geisilille postista.




Tein valjashuoltoa ja satulankin puhdistin kunnolla kun oli vyökin niin hiekkainen että vesi ja harja oli ainoa joka kunnolla auttoi! Inventoin ja plokkasin loimia ja siivoilin kaikkia varastojani. Loimia tuntuu kyllä olevan molempien heppojen tarpeiksi. Onhan nuo Bonnienkin loimet tuossa minun hankkimiani että nekin kuuluu minun reserviin :)


Tänään on ollut kyllä hieno päivä. On saatu kaikkia hommia niin hienosti kuntoon. Geisilin hakureissulle pakkasin jo kassinkin minne uusi hieno riimu ja pari narua mukaan kuljetussuojat ja fleeceloimi jos sattuu tarvitsemaan. Se heppa on kyllä niin runsaassa karvassa etä tuskin se kylmettyy Kuljetuksessa kun on lupaillut ihan plussakeliä kuitenkin. Mutta on mukana jos tarvitaan sitten.




                            Pesin parit fleeceloimet aamulla ja sain ne kuivaksi ihan narulla.

Diisa on saanut vapaan tänään kun on mennyt tähän puuhaan päivä mutta olen hyvin tyytyväinen saavutuksiimme. Huomenna traileriin kameralle pidikkeen kun mies vielä ruuvailee niin se on sitten siinä. Huomenna olisi tarkoitus mennä ratsaille.












Ei kommentteja: