keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kaksi viikkoa!


Tänään tuli kaksi viikkoa kun Geisli on ollut täällä kotona minulla. Omistanut olen pian kuukauden tämän nallekarhun. Eilen tulikin hoidettua se omistajanvaihdos Hippoksen toimipisteessä raviradalla niin ei tarvitse lähetellä papereita pitkin ja poikin.

Tänään päätettiinkin mennä hieman maastoon tutustumaan kävellen. Ilma oli tyyni ja kiva muutenkin moiselle kävelylenkille. Iksu ja Heidikin lähti mukaan kun olivat sopivasti paikalla. Läheinen hiekkafirma oli hiljainen joten oli hyvä mennä sen vierestä ja antaa hepan katsella isoja halleja joita siinä on. Eipä herra niistä piitannut. Tuli reippaasti ja rentona kanssani. Taskussa minulla oli porkkanaa joten parit palkkauksetkin matkalla annoin. Geisli ei yrittänyt edes syödä matkalla mitään ja se on kiva piirre, sillä minusta se on niin että sitten vasta pysätään syömään kun on lupa siihen ei hevonen saa oikein sitä päättää kun ollaan ns. hommissa. Kohta siinä voi olla tilanne että ratsastaessakin saa jatkuvasti nyppiä ja huomauttaa, molempien hermoon sellainen käy ja mahdollisesti kanssa ratsastavien myös. Keskittymisen herpantumisesta puhumattakaan.

Puolisen tuntia meni meidän lenkissä. Geisli jopa päristeli jokusia kertoja joten rentona oli herra.
Harjailin tänään Bonnietakin oikeen kunnolla taas kun siitä irtoo nyt tosi paljon karvaa ja näyttää aika nuhjuiselta koko tammuska kun karvoja irtoo valtavasti.

Diisa vietti tänään vapaata. Eilen oltiinkin Diisan kanssa  kolme varttia kentällä ja saatiin räntää, rakeita ja aurinkoa sinä aikana! Kevättä se tekee!

Pakkasta on ollutkin öisin nyt 5-8 asteeseen ja se on kovettanut kentän ja tarhankin aika kovaksi. Ompahan kuivunut paikat. Diisa meni kivasti eilen. Tein valmennuksessa tehtyjä juttuja eli päätympyrällä voltteja joissa keskityin omaan tasapainoiseen ja rentoon istuntaani. Heppa vastasi parempaan ratsastukseeni kyllä selvästi olemalla itsekin tasapainoisempi ja helpompi ratsastaa.
Tölttikin kulki ihan kivasti ja samoin ravissakin tuli kivoja pätkiä jopa isolla ympyrällä.

Eilen tuli käytyä hakemassa molemmille 2 x 0 kokoa olevat kesäkenkulat ja löysin kuin löysinkin Geislille takasiin kengittäjän suosittelemat varvaskäänteellä olevat kengät että kavio saa kasvaa paremmin sivusuunnassa. Agrista tuli haettua multimineraali kivennäisainetta, arnika linimenttiä sekä vaihtolapa talikkoon ja otimpa tuon pinkin talikonkin sitten kaikkineen jospa ne työtkin sujuis mukavammin pinkillä ;)
Sovittiin maanantaille Outin valmennuksetkin tänne meille taasen. Geislin kanssa mene varmaankin.2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Hih, ladytalikko :)
Mukavalta teillä kuulostaa. Käykö Bonnien omistaja siellä tallilla omaansa taputtelemassa? Milloin sillä taas olikaan laskettu aika? Tiedän, että se on jossain täällä, mutta laiska minä en jaksa selata...

Irkku kirjoitti...

Aika lady toi kyllä onkin...hih!
Bonnien omistaja ei käy kun kerran kuussa jos ihan sillonkaan, vanhempi ravimies kun on ja hällä on ajettavia nuoria itsellä niin ei niin ole hevosen rapsuttelun perään :) minä laitan kuulumisia kuvien kera ainakin keran kuussa hänelle. Bonnien pitäisi varsoo ihan toukokuun alkuun. Pitää laskea vielä uudelleen tarkemmin kun minulla on noi tiedot kyllä koska on siemennetty.