tiistai 11. maaliskuuta 2014

Veryttelemässä





Eilisissä hienoissa tunnelmissa ensimmäisen valmennuksen jälkeen mentiin tänään Geislin kanssa kentälle veryttelemään. Aurinko paisteli mutta aika koleaksi ilman teki aika navakka tuuli.
Harjailin ensin herran puomilla ja pidin liinaa vaan renkaan läpi ja liinanpään vapaana. Geisli oli tänään rennoin mitä onkaan ollut täällä. Se oli avoimen utelias minua kohtaan ja palkkasin taas leipäpaloilla kun hän oli nätisti ja antoi hääräillä ympärillään. Luottamusta on selvästi ilmassa jo jokseenkin. Siitä tuli hyvä mieli!

Kentällä venyteltiin ensin alas ja molemmille kyljlle leipäpalojen innoittamana :)
Sen jälkeen kierreltiin muutama kierros kentällä ihan taluttaen, vasta sen jälkeen otin eilenkin mentyä sivusta ratsastusta. Kävelin ihan kiinni hepassa satulan kohdalla ja pitelin ohjia ihan kunnolla kevyessä tuntumassa. Kulmat huolella. Oma katse ja keho meno suuntaan ja omalla keholla hieman painetta jotta heppa taipuu kulmissa kunnolla. Pieni asetus sisäohjalla. Tein pysähdykset ja uskomatonta kun on siinä liki heppaa ja tekee niinkuin puolipidätteen jännittämällä vatsalihakset reagoi Geisli siihen heti juuri niinkuin puolipidätteeseen kuuluukin, enkä istu edes sen selässä!

Otettiin voltit molemmille pitkille sivuille ja sitten puolen vaihto. Samat jutut sielläkin. Sen jälkeen laitoin deltan ja liinan. Juoksutin ravissa ja tölttäsikin hän jokusen kierroksen, pari kierrosta mentiin laukassakin. Lopuksi käveltiin ja hiukan hupsuteltiin kentällä. Sain upottaa kädet harjaan ja pöyhötellä sitä upeaa tukkaa. Olen kyllä aika onnellinen tästä herrasta juuri nyt ja tässä!


Tänään tuli viimeiset kaksi pakettia postista haettua missä on toivottavasti nyt sitten hetkeen viimiset tilaamani loimet! Tämä punaruudullinen villaloimi fullneckillinen on uusi ja Diisan kokoa.

Samassa paketissa tuli cob kokoinen naruriimukin vielä. Tallivaruste.fi oli paikka mistä tilasin nämä.



Sininen verkkoloimi Geislin kokoa tuli ostettua käytettynä joskin näkee että hyvin vähän käytettynä, loimikirppiksen kautta. Jollakin oli vinkki että kuivatukseenkin kun laittaa verkkoloimen alle jos on paksukarvainen heppa saa se karvan pysymään paremmin pöyheänä eikä litistä sitä ihan ja näin heppa kuivuu ja pysyy lämpimänä paremmin. Voi tätä joskus kokeilla.

Tänään on sovittu myös tarkempi aikataulu ensi lauantain issikkavalmennustehopäivälle joka pitää sisällään kaksi ratsastuskertaa maneesilla Pinsiössä. Jenni Kurki opettaa yksityistunnilla jotka ovat 45min ja  30min, välissä on tietysti ratsun ja ratsastajan lepotaukoa ja ruokailua. lähdemme liikkeelle aikaisin ja tulemma myöhään iltapäivällä varmaan kotiin kun viimeinen ratsastus loppuu neljän aikoihin . Haemme yhden issikan mukaamme valmennukseen. Onkin varmaan tulossa kiva mutta myös aika rankkakin päivä.


2 kommenttia:

:) kirjoitti...

Kivaa luettavaa maasta työstämisestä; ratsastan ystäväni nuorehkoa tammaa, ja kerran juurikin oman openi aikaan ilmeni monenmoista jänskää mm. pienen oripojan takia, jolloin saatiin sitten hyvä syy treenata maastakäsin: aivan huippua miten siitä onkaan ollut iloa ja hyötyä, ajattelipa sitten "tunnelmaa", verkkaa, jumppaa, jäähdyttelyä, rentoutusta jne. jne. :)

Irkku kirjoitti...

Totta! Liian usein se maastatyöskentely on vaan juoksutusta ja sitten hypätään selkään. Kun voi tehdä monia juttuja, mielikuvitus vaan rajana :). Suhde paranee paljon ja käsiteltävyys kun touhutaan monenlaisia juttuja.