sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Eka ratsastus kotona!

Lauantaina meillä oli molemmilla hepoilla vapaata edelleen. Tuuli kovasti ja tarhan kunnostuksessa vierähti niin pitkä aika kun tein puroja että saaiin vesiä johdettua pois sieltä. Joten hepat tutustui ja totutteli toisiinsa. Lauma on melko rauhallinen eli ei mitään isoja kahinoita. Geisli ei tosiaan provosoi ketään vaan väistää aina  tarvittaessa heti mutta menee myös hiljakseen hivuttautumalla syömään ja Diisa onkin sen kanssa jo ihan hyvää pataa.


Tänään sunnuntaina tuuli kyllä edelleen melko navakasti ja kaikkialla kahisi ja suhisi. Kuitenkin hain Geislin ja harjailin. Mies oli minun kanssa pihalla ja avusti. Geisli epäili osaa toimenpiteitä ja väisteli minua ensin mutta porkkanapaloilla selvittiin hommasta. Juoksutin häntä ensin. Noin vartti juoksutusta.
                                             Heppa toimii kyllä kivasti juoksutuksessa.


Otin käynnin lisäksi ravin ja laukan. Tölttiäkin Geisli meni itsekseen ja sai mennäkin. Seurasin hepan ilmeitä ja eleitä. Se alkoi aika nopeasti taas päristellä ja venyttää kaulaansa.


Kun oli rentoutta ja isommat innot saatu juostua pois menin selkään. Geisli odotti hienosti että saan jalkkarit jalkaan ja ohjat käteen ja luvan kanssa lähti liikkeelle heti reippaasti. Mies oli vieressä selkäänmenossa hieman varmistamassa.
Menin reilun vartin selässä. En halunnut enempää ensimmäisellä kerralla selästä stressata ja lopetettiin kivaan rentoon menoon. Otin avojakin ja heppa hoksasi nopeasti mitä pyysin. Peruutuksetkin toimivat.


 Tölttiä ja raviakin menin. Töltti on erilaista kun Diisalla. Löysin kuitenkin suhteellisen kivasti sen oikean tavan ratsastaa töltti. Huomenna saa Outi opastaa meitä valmennuksessa lisää.


                                                                   Aika hieno fiilis!

                                                            Hymy oli herkässä.

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihania kuvia ja ei voi olla ihastelematta tuota Geisiliä! Ihan supersuloinen! :)

Minäkin muistan, kun ratsastin Taavilla ekan kerran kotona, se oli jännää ja fiilis oli mahtava.

Farmin emäntä kirjoitti...

Täältä tulla tupsahtaisi haaste:
http://www.farmthreeponies.blogspot.fi/2014/03/otetaanpas-haaste-vastaan.html

Unknown kirjoitti...

Ihana blogi, liityin lukijaksi (: Saat minulta haasteen http://funapaivakirja.blogspot.fi/2014/03/20-haastettu.html

:) kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
:) kirjoitti...

Komppaan edellistä! Ihan ensiksi ONNEA uuden hepan johdosta, ja toiseksi KIITOS että teet näin mielekästä blogia ja vieläpä _säännöllisesti_ ja ahkerasti :) Hetken "stalkkailin" tätä jopa päivittäinkin, joten oli syytä liittyä rinkiin :)

Irkku kirjoitti...

No mutta kiitoksia uusille lukijoille jotka kommentoivat! yritetään jatkaa tätä samaan malliin ja nythän on tuplasti sitä asiaakin ;)