Islanninhevonen DiisaDiisa, islanninhevostamma joka on syntynyt 15.6. 2004. Se on tuotu suomeen maaliskuussa 2011. Minä ostin sen maahantuojalta huhtikuun viimeinen päivä 2011. Tamma tuli kotipaikkakunnalleni viikon päästä ja talli johon menimme vuokralle sijaitsi noin 9 km päässä kotoamme. Diisa ei ollut mikään kehäraakki sillä vasta maahantuojalla se varmasti kokeili kunnolla kentällä oloa joten aika alkutekijöistä oli lähdettävä. Heppa tölttäsi hyvin ja oli reipas muutenkin. Diisa on näyttänyt myös passia. Diisa laitettiin hippoksen rekisteriin ja sai uuden rekkarin ja sen väriksi tuli tummapunaruunikko. Sitä ei ole virallisesti mitattu mutta se on noin 133-135cm.

 
Kesä meni maastoillen ja kenttällä olimme melko vähän. Syksyllä muutettiin tähän lähelle pieneen ystäväni kotipihaan valmistuneeseen kotitalliin heidän hevostensa kanssa. Minulla oli enään pari kilometriä tallille :) Siellä aloitimme oikeat kenttäsulkeiset. Koska en ole itse hyvä ratsastaja menee meillä aikaa rutkasti ihan turhiin juttuihin johtuen omasta taitamattomuudestani. Silti minä en ostanutkaan hevsosta sileille, koulukiemuroihin vaan lähinnä maastoon mutta kentällä on kiva työstää vaihteluksi ja kyllähän kelitkin on välillä niin huonoja että kentällä on parempi Siellä on myös helponpi jumpata hevosta erilaisilla jutuilla ja oppia itsekin kaikenlaista.
Minulla on malttia ja pitkämielisyyttä eläinten kanssa ja tein päättäväisesti ja pikkuhiljaa kentällä ihan perusjuttuja. Yhteistyö sujui välillä oikein kivasti ja ensimmäiset kokemukset kun tunsin että nyt heppa oikeasti menee peräänannossa tuotti suunnatonta iloa. Diisalla oli melko huono tasapaino kentällä, kulmat oli hankalat ja toinen kierros todella hankalaa. Tein todella paljon kiemuroita, pujottelua, kahdeksikkoja.Diisa on aina ollut senkaltainen hevonen että se pitää todellakin ratsastaa...se ei kulje muuten uralla vaan mutkittelee...se olikin pitkään kuin kaksi eri hevosta...etupää teki jotakin ja takapää jotakin muuta. kuvailin sitä alussa spaghetilla ratsastettavaksi.

 Diisa oli talvella 2012 ratsutettavana oikealla islanninhevosratsuttajalla kuukauden. Siellä sille työstettiin paremmin pohjeavuja ja ravia koitettiin saada esiin. Sain kuulla että minulla on tavallista parempi harrastehevonen jolta löytyy liikettä kivasti. Varsinkin maastossa neito osaa lisätä ravia todella kauniiksi, ei uskoisi että on näinkin pienen otuksen selässä.

                      
                                                          Vuosi yhdessäKesällä olin myös askellajikurssilla Diisan kanssa saman ratsuttajan pitämänä. Me olemme edenneet aika rauhallisesti. En ole asettanut tavoitteita itselleni enkä hevoselle koska elämässäni on tapahtunut aika isoja asioita lähivuosien aikana ja hevonen on toiminut minulla enemmänkin kaverina jonka kanssa voi unohtaa murheet ja mennä metsään.

Pieni kipinä on silti mielessä kun se oma kenttä on tähtäimessä ensi vuonna josko me sitten hieman laatisimme ohjelmaa itsellemme tavoitteellisemmin :)

Kotiin me muutimme Diisan kanssa 15.9.2012 kun pihatto oli valmistunut ja Diisa sai tuttuni Veeti issikkaruunan kaverikseen.

                                                 
    Kotiin ratsastamalla 15.9.2012

                               
  Puomilla  lokakuun lopulla 2012 kun tuli talvi hetkeksi.

Tarhassa on puita joiden suojiin pääsee puskailemaan.


                                   
   Ei pelkkä puskaponi :)

                                  
     Esteitä hyppään Millan kanssa.


             
         Kesän parasta antia. Merenrannalla eläinten uittopaikalla uimassa elokuu 2012

            
Rentoudun

Minusta on julisteeksikin :)Ei kommentteja: