keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Nyt niitä on sitten kaksi kotona!

Aamulla hieman ennen kahdeksaa starttasi tämä yhdistelmä pihasta. Hepat oli ruokittu ja samoin koirat. Kahvia ja eväitäkin mukana kun ei oikein maistunut aamulla. Yö meni tämmöiseltä huonosti nukkuvalta ihmiseltä ihan penkin alle. En jännittänyt mitään kauhuskenaarioita vaan muuten ajatus oli vissiin niin vilkkaaalla että ei unijukkaa näkynyt mailla halmeilla kun vasta noin 5 aikoihin :)

Oltiin huoltamolla käynnin kanssa jo ennen kymmentä Pirkkalassa. Heppa olikin karsinassa ja aika nopeasti laitoin riimun päähän ja heppa lastattiin kyytiin. Uuden satulan sain ja lainaksi vyön siihen Outilta kun uusi omani ei ole vielä tullut.  Emme turhaan viivytelleet Outiakaan ja heppaa autossa joten eikun kotia kohti, alkavassa ihanassa auringonpaisteessa. Aamulla muuten mustarastas lauloi täällä ensimmäisen kerran ja pidin sitä hyvänä merkkinä päivälle :)

                                       Nyt on jo toisenlainen matkustaja mitä eilen :)

Geisil lastautui kivasti. Outi opasti minua miten toimia ja heppa oli noin  minuutissa trailerissa ihan itsekseni lastaten, ilman mitään painetta muilta.

Pysähdyttiin kerran kurkistamassa kun huomasin että Geisli oli saanut riimunarun auki. Heppa höyrysi traikussa joten avasin yhden luukun. Hän matkusti tosi kivasti. Ei jyntännyt eikä kolistellut kun pysähdyttiin ja uloskin tuli nätisti ja rauhallisesti.

                                                                  Etutukka huurussa :)

Oltiin puoliltapäivin kotona ja aurinko paistoi jo ihan kirkkaalta taivaalta.  Menin taluttelemaan Geisliä kentälle.





                                                                   Niin nätti!





Heppa suostui jopa juomaan aika kivasti kun tarjosin vettä ja vietiin hänet sitten tarhaan omaan eristettyyn alueeseen että saa henkäistä rauhassa ja tutkailla paikkoja.





                              Diisan piti laumanjohtajana olla tarkkana uudesta tulokkaasta.


                              Geisliä varten oikein haettu kuivaheinä kelpasi pojalle hyvin.




Heppoja tuli seurailtua ja hääräilin muutakin. Haettiin postista kaksi eri loimipakettia ja toisen paketin kolme loimea olivat pesemättömiä ja niitä sitten aloin pyykkäämään.

Kevyt ja ohut puuvillaloimi sini/punainen ja paksu canvaskankainen sadettakin jonkin verran varmasti kestävä villavuorinen loimi kuivumassa.
Fleecevuorinen sadeloimi ja liki uusi Horze Avalance high neck sadeloimi jossa fleecevuori ovat tuulettumassa.


pitäisköhän jo lopettaa loimien ostot. Yksi ihan uusi villaloimi on vielä tulossa ja yksi verkkoloimi jonka ostin käytettynä!

Päästin hepat yhteen kun Iksu meni kentälle hommiin niin oli yksi heppa vähemmän tarhassa joten ajattelin että aloitetaan porukan yhteensulatus siitä. Diisa vinkui muutaman kerran ja ihmeen kaupalla ne söivät hetken kuluttua samasta heinälaarista. Olen aika äimistynyt. Taitaa ne vaan tunnistaa lajitoverinsa eli issikka on issikalle paljon suvaitsevampi.



                                                             Diisa tutkii tulokasta




                                                          Muhku nallekarhu :)





Iltarehut käytiin hetki sitten antamassa miehen kanssa ja se meni ihan maltillisesti. Vielä myöhemmin vien yöheinät. Saa nähdä tohtiiko Geisli mennä pihattoon, sitä epäilen kyllä. Sillä ei kuitenkaan ole mitään hätää tuolla turkilla varsinkaan, vaikka olisi -30 astetta.

Huomenna sitten pikkusen aletaankin tutustumaan toisiimme ja suoritetaan harjausta ja mitataan ponin paino mittanauhalla yms.

 Väsynyt ja onnellinen on olotila. En oikein tahdo uskoa että nuo kaksi karvakorvaa on minun ihan ikiomia heposiani!











7 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onnea perheenlisäyksen johdosta! Rauhallisen oloinen issikka.

Anna kirjoitti...

Onnea uudesta kaviokkaasta. Ihanan värinen, terveisin kuuden tavallisen rautiaan omistaja...

Irkku kirjoitti...

Kiitos teille :)

Saija kirjoitti...

Onnea! :)

Marjut kirjoitti...

Onnea vielä!

Irkku kirjoitti...

Kiittelen edelleen :)

Elina kirjoitti...

Onnea koko sylin täydeltä! On niin suloisen näköinen tuo Geisil! :)

Hyvä, että Diisa otti uuden tulokkaan hyvin vastaan, Diisa vaikuttaa niin tasapainoiselta hevoselta.