torstai 13. maaliskuuta 2014

Lämmin päivä!

                                                     Onko se kevät ja kärpäset :)

Tänään on ollut tosi kaunis päivä. Lämpötila kohosi liki +9 asteeseen. Huomasin pari isoa kärpästä talon lämpimällä päätyseinällä ja laitumelle kun katsoi vasten auringonvaloa näki että jotakin pieniä öttiäisiä liiteli ilmassa.

Puolilta päivin kun olin saanut tallihommat tehtyä hain Geislin puomille. Meinasin ottaa hiki viilalla herran karvoja mutta hän oli siitä ihan toista mieltä. Hikiviila oli liian pelottava ja se aiheutti  pakitusta ja korskumista. Joten palkkasin sitten siitä kun herra suostui seisomaan hikiviilan vieressä jonka heitin maahan puomin luokse ja emme koskeneet siihen sitten enään.  Harjoittelemme kyllä senkin siedättämistä pikku hiljaa.

                                                                        Selän siima

Menin kentälle ja otettiin liina mukaan ja ensin tein sivusta ratsastusta ja kokeilin jarrut ja muutenkin herran mielialaa. Hiukan se hikiviila taisi tehdä jännitystä meidän välille joten odottelin tehden voltteja ja muuta että Geisil alkoi päristellä ja rentoutua. Palkkailin aina välillä pienenpienillä porkkananpalasilla taskustani. Laitoin liinankin vielä  ja otettiin tölttiä ja ravia molempiin kierroksiin että sain hyvin kuulolla olevan hepan ja sitten menin selkään.  Heppa oli yllättävänkin rento heti alkuun ei ollut kiire mihinkään. Kuunteli heti kivasti minua. Oli kyllä tosi lämmin. Onneksi olin ymmärtänyt jättää välihousut pois ja hakenut kesäratsarit. Kolitsin päällä oli vain ohuempi toppaliivi ja asuvalinta oli erittäin hyvä.

                                                     Auringonsäteet heijastuu harjasta hienosti

Aloin ottamaan sitten valmennuksessa mentyjä koko kentän levyisiä mutkia laidasta laitaan ja ne mentiin puolipidätteen kautta pysäyttäen ennen kaviouraa ja sitten käännettiin taas kohti toista reunaa ja tarkoitus ratsastaa suoralla hevosella ja keskittyä puolipidätteen reagointiin ja käännökseen. Sen jälkeen aloin tehdä raviympyrää aika isoa ensin ja sitä vaihtelin kahdeksikon kautta toiseen kierrokseen. Tölttiä otin uralla. Ravissa sain keventääkkin ja se tuntui kivalta. Olen opetellut vallan ratsastamaan harjoitusravissa joten olen huonompi kevennyksessä kuin istumaan satulassa.
Tehtiin reilu puolitunntinen  työtä selästä käsin ja kyllä tuli hepalle aika kuuma, huomasi kuinka sen kyljet kohoili. Tulin alas ja kävelyttelin herraa.

                                                                Töiden jälkeen

Piehtaroimaan Geisli meni kun tarhaan pääsi. Tänään tulisi vielä Suvi ratsastamaan Diisan.

Suvi meni taas ilman satulaa koko tunnin ja niin tuli Diisallekin vaan aika lämmin.

                          Saipa Diisa töiden jälkeen maistaa jo jotakin uutta ja vihreää!

Huomenna onkin Diisalla vapaa ennen lauantaista valmennusresissua ja Geislin kanssa tehdään ehkäpä jotakin maastakäsin. Huomenna pitää laittaa traileri matkakuntoon ja varusteet siistiä niin omat kuin hepankin. Latailla videokameran akkua ja kamerankin jos vaikka mies saisi otettua jotakin pätkää sieltä.










Ei kommentteja: