keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Luottamusta rakennetaan

                                      Tänään tuli viikko kun tämä herra tuli meille kotiin.

Geisli saa olla tästä päivästä lähtien ilman riimua tarhassa niinkuin on toinenkin hevoseni. Tänään on otettu useita kertoja siedätystä kaikkeen puuhailuun hevosen ympärillä. Olen harjannut, nostellut kavioita ja näpelöinyt ja hääräillyt hänen ympärillään. Geisli ei poistu paikalta eikä juuri enään edes väistele kun pyörin siinä ja touhuan. Olen yllättynyt kun olin varautunut vielä pitempään totuttelu aikaan että saan touhuilla ilman että heppa ei poistu paikalta. Teen siis hommat niin että heppa on vapaana ja saa itse valita onko kanssani vai poistuuko paikalta. Kertaakaan tänään ei poistunut niiden useampien kertojaen aikana kun kävin testaamassa  luotttamustamme.

                   Tänään on ollut hieno aurinkoinen päivä ja tarha on kuivahtunutkin kivasti

Aamulla näyteltiin taas mielenkiintoinen näytelmä jossa Geisli oli heinäkasalla ja Iksu sekä Bonnie yrittivät sille mennä kun se oli viimeinen kasa joka oli jäljellä. Diisa meni Geislin ja näiden kahden isomman väliin ja vahti että uusi tulokas saa syödä oman kasansa loppuun. Puolustus oli välillä hyvinkin tomeraa. Diisa itse ei mennyt edes syömään Geislin kanssa vaan vahti tiiviisti. Uskomatonta roturakkautta issikoilla.

Diisa pääsi tänään kentälle hommiin. Ensin harjailin sen huolella kun karvaa lähtee jo aika reilusti. Mentiin ravitreeniä nyt selästä käsin. Otin ensin uralla ja sen jälkeen isolle ympyrälle kun ravi oli saatu kunnolla  kulkemaan. Tuli jopa pätkiä taas ihan kivaa ravia. Tölttiä menin ja otin väliin pysähdykset, peruutuksen joka nyt oli ihan mukavan tuntuista. Töltissä oli taas oikeakierros hankalampi ja neito esitti pientä sisätakajalan nostelua ja hännän viskomista kun annoin pohkeita ja pyysin töltille. Otin jokusia siirtymisiä tuollaisen kiukuttelun takia ja sain ihan kivoja siirtymisiäkin siihen, "rankaisin" heppaa kiukuttelusta sillä että otinkin tölttiä ympyrällä ja siitä johdatin välillä kahdeksikon kautta toiseen suuntaan. Väsyttelin heppaa kunnolla kiemurtelevilla ratsastusurilla. kehuin välillä ja siirryin käyntiin. Pohkeitakin piti herätellä kun aloitin väistättämisen. Raipalla oli huomautettava lavalle että heräisi väistämään. Kun sain homman viimein toimimaan suostui heppa taipumaan ja väistämään. Pientä kiukuttelua on siis ilmassa. Tehtiin kolme varttia kentällä. Hiki tuli hepalle kaulasta kun niin reipasta tahtia mentiin ja karvaa on rutkasti lämpötilaan nähden. Satulan pois ottamisen jälkeen tunnustelin hepna jalat, kaulan, selän läpi ettei kiukuttelu olisi mitään muuta ja heppa oli täysin kunnossa joten laitan puhtaan kiukuttelun piikkiin tämänpäiväisen kyseenalaistamisen. Nämä tammathan osaavat sen kyllä :)

Olin hoitamassa yhtä heppaa taas tänään ja ilokseni voin huomata että parantumista on tapahtunut, joskin työsarkaa vielä piisaa mutta suunta on oikea.

Illalla menin tarhaan vielä harjailemaan Bonnien jolta lähtee myös karvaa ja Geisli sai vielä kanssa harjausta ihan siedätysmielessä.1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Ompas mielenkiintoista tuo Diisan käytös! :)