perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi valmentaja

Uudenvuodenpäivänä laitoin Diisalle apuohjia ja säätelin niitä sopiviksi ja lisäreikiä pitää tietenkin laitella tälle pikkuponille :) Juoksutin liinassa noin puolituntisen ja sen jälkeen tehtiin muuta maastakäsin työskentelyä ja porkkanalla venyttelyä. Heppa liikkui ihan kohtuu mukavasti loman jälkeen.

Torstaina meninkin sitten selkään kentällä ja otin melko rauhallisen kolmevarttisen. Iksukin oli samaan aikaan.  Töltti oli aluksi aika kankeaa mutta kyllä se sieltä notkistui. Oikeaan kierrokseen ravi oli hukassa mutta löytyi lopulta.

Tänään tuli sitten uusi valmentaja Outi meille. Hanna tuli molemmilla hevosillaan eli Rölli ja Jaffa tulivat meille ja Rölli aloitti ja sen jälkeen oli Jaffan vuoro. Reilut tunnit menivät ja Hanna joutui kyllä kovaan rääkkiin kun ratsasti molemmat vaikka kävi Outi välillä selässä myös.

Kun meidän vuoro tuli neuvoi Outi minulle ensin apuohjien oikean pituuden ja hän juoksutti pienen hetken Diisaa. Se oli hieman tahmea ensin liikkumaan liinassa. Sitten satula selkään ja hän meni itse sinne ensin ja kokeili askellajit ja eri suunnat. Diisa on selkeästi huonompi käyttämään takaosan jalkojaan ja todellkin oma ajatus vahvistui siitä että heppa on kuin kaksi eri hevosta. Outi löysi kohtia missä jumittaa ja missä heppa laistaa takaosan käyttöään yms. Hienoa on kyllä katsoa kuinka osaava ihminen käsittelee hevosta jonka itse kuitenkin jo tuntee ja huomaa sitten sen eron kun toinen sitä työstää. Minä menin sitten selkään ja minähän jouduin heti jalkojen venytykseen ja otettiin jalkkarit pois ja liikkeelle! Tiedän että reisistä kiristää ja lonkista nyt kun olen ollut lomalla itsekin ratsastuksesta, tiedän olevani kireämpi entisestään. Olisikohan mitään jos vaikka venyttelis joskus :)

Nyt tunnelmat on aika jännät. On kun olis hiukan pölmistynyt olo. Uusia ajatuksia ja pehmeämpi tapa ratsastaa löytyi heti jo tälläkin kertaa. Enemmän nopeammalla pohkeella. painoavuilla ja äänellä tietysti.
Outista huomasinkin jo ekalla kerralla sen kun näin hänen ratsastavan Jaffalla että hänen tyylissään on jotakin sellaista mitä se kuuluukin olla. Rentoa ja yhdessä hevosen kanssa tekemistä eikä mihinkään pakettiin runttaamista tähtäävää touhua. On rikkaus saada erilaisia kokemuksia ja näkökulmia. Tästä toivon kyllä pitempääkin yhteistyötä sillä ajatus olisi että homman pitää olla rentoa mutta töltti vaatii kuitenkin jämäkkyyyttäkin mutta ei ehkä ihan niin paketointia mihin se on hiukan nyt minulla luiskahtanut. Oma taitamattomuus on se joka on varmasti johtanut hiven vääräntyyliseen toimintaan. Josko tästä löytyisi se rennompi ote hommaan. Ainakin kaikki mahdollisuudet siihen olisi. Läksyksi tuli kevyessä istunnassa laukkaamista ja siis todellakin kunnolla takamus irti penkistä joten kyllä täti joutuu nyt ihan hommiin tässä jos hevonenkin. Samoin pitää ilman jalkkareita alkaa ratsastamaan tölttiä. Ihanaa oli kuulla myös toteamus että minun hevoseni oppisi kuulemma varmasti helpolla tölttäämään ihan kaulanarulla...siis taidan sittenkin ottaa suunnitteluun omat kuolaimettomat joihin mies saa askarrella ne pyörät :)

                               Uusi kamera testiin tänään ja otin heti kuvia  mistäs muusta kun Diisasta :)

                                          Mies lanasi meille kentän ihan huippuhienoksi.


Lopuksi ihan kuin animatio kuva Roopesta. Leikin kameran säädöillä ja täytyy sanoa että olen ihan hämmästynyt tähän kameraan. Kunhan kunnolla pääsen tutustumaan ja testailemaan kaikkea.Pitää nyt oikeen ajan kanssa miettiä niitä tämän vuoden tavoitteita kun tuli ajatuksia taas tästä päivästä!


2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Valmennuksissa minusta parasta on juuri se oivaltaminen. Uudella valmentajalla saattaa olla ihan uusia näkemyksiä ja tekniikoita ja asiat saattavat alkaa loksahdella paikalleen. :)
Rentoushan se olisi kaikkein tärkein asia ja pyrkimys mahdollisimman pehmeisiin, mutta jänteviin apuihin. Vaikea laji kyllä!

Irkku kirjoitti...

Totta! Ratsastus on kyllä melkoisen haasteellinen laji ja se kun on liki joka kerta niin erilaista kun molemmilla niin ratsastajalla kun hevosellakin on omat päivänsä :)