maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiais maasto

Tänään oltiin kera Heidin ja Iksun maastoilemassa. Ilma oli ihan kohtuullinen, ei satanut mitään.
Lähdettiin yhden aikoihin ja mentiin kentän kautta jossa otin muutaman kierroksen tölttiä ilman jalkkareita. Tarkoitus on tehdä rento maasto ja fiiliksen pohjalta että millä tuulella hepat on.
Diisa oli tosi, tosi rento ja se mennä köpötteli reippaasti korvat lerpallaan Iksun perässä.

Iksu oli hiukan hönttinä ja koitti keksiä syitä että voisi alkaa hiukan riekkua, piti pelätä mukamas kiveä, postilaatikoita ja roskaa ojassa mitä ei normisti ole edes noteerannut. Iksukin on ollut maastoilematta pitkään kun me oltiin lomalla. Sillä oli vissiin hiukan turhaa virtaa. Mentiin pätkä ravia joka ei kuitenkaan Iksusta ollut niin maittavaa vaikka olis voinut luulla tuosta tinttauksista mitä esitti aikasemmin. Oltiin lenkillä yli tunti.

Kun tultiin kotiin laitoin Diisan puomille ja hetkiseks fleecen niskaan, annoin vettä. Iksu meni vielä toviksi kentälle ravaileen. hieroin Diisaa palauttavasti kun oli kerta alle tehty ratsastus niin tein vain tunnustelevia ja venyttäviä juttuja. Venyttelin etukaviot ja takakaviot sekä häntävedon. Löysin aavistuksen kireyttä oikeasta lavasta niinkuin sitä aavisteltiinkin. Hieroin sitä kevyesti ja Diisa haisteli muutaman kerran käsiäni ja ilmaisi niin kipeät kohdat. Oikea etujalkakin oli hivenen hankalampi venytettävä. Ensin heppa kiukutteli hiukan sen venyttämistä mutta rauhallisesti asiasta juttelemalla ja tekemällä pienemmän venytyksen päästiin yhteistyön makuun. Tämä on niin tyypillistä "Suutarin lapsilla...." kun käyn muiden hevosia hieromassa ja omallakin olis kinnauksia. Nyt koitan ryhdistäytyä tälläkin saralla.

Ei kommentteja: