lauantai 11. tammikuuta 2014

Valmennusta ja tilsailu maasto

Tänään tuli sitten talvi! Pakkasta aamusta asti noin -5 mutta lumisade oli jännän kastelevaa vaikka oli ihan kunnolla pakkasta. Se jäätyi kokkareiksi hevosen harjaan ja pitkiin karvoihin ja kasteli ratsastajat. Mentiin kumminkin tänään noin 45 minuutin kävelymaasto kun tilsoja kertyi melkolailla ja hepat itse katsoivat askeliaan tarkkaan.

Maastoon mentiin jo eilisenkin valmennuksen takia, verryyttelemään lihaksia. Valmentaja Outi alkaa nyt käymään meillä joka toinen perjantai. Meitä on ainakin 4 heppaa jotka eilenkin saimme opetusta. Iksu tuli mukaan kanssa eilen ja Outi läpiratsasti sitä ja sitten pit vielä tuntia Heidille ja Iksulle. Hanna oli molemmilla heposillaan kanssa ja meillä oli iltapäivän ensimmäinen vuoro Diisan kanssa.

Outi kehaisi että kotiläksyä on tehty kun heppa meni jo paremmin mitä ensimmäisellä kerralla. Toki oli viimeksi se kun heppakin oli lomilta just palaillu. Mutat töltti kulkee kivasti nyt ilman jalkkareita. Outi laitto mun jalkkarit muutenkin pidemmiks. Laukkaan saatiin tempoo enempi ja sitten mikä mahtavaa, ravi löytyi molempiin suuntiin heti ja pysyi! Ihan tolkuttoman hieno fiilis. Tehtiin tunnin alkuun avotaivutusta joka ei ole Diisalle tuttua eli mentiin lyhyitä pätkiä, palkkio ja taas pieni pätkä. Samoin harjoiteltiin takaosakäännöstä. Niitä minä nyt sitten teen kotiläksynä mutta maltilla ja rauhallisesti. Niissä on niin monta juttua missä voi sössiä.
Valmennus on Outin kanssa sen oikeat 60 minuuttia eli siinä jo ehtii. Heppakin oli taas mukavasti hiessä.

Torstaina olin kentällä aika rennosti ja tölttäilin vaan ilman jalkkareita ja otin muutamat pysähdykset ja peruutukset. Sitäkin pitää harjoitella ja saada se reippaammaksi niin että heppa astuu reippaammin taakse ja nopeammassa temmossa eikä laahaa jalkojaan taaksepäin.

Minkä tässä myös päätin ja nyt täällä julkaisen  että meinaan pudotella tuota painoa tässä nyt 4kk aikajaksolla noin 6-7 kg. Ihan jo hevostakin ajatellen :) Ilmoitan vähintään kuukauden päästä miten painon kadotus sujuu.





 Mies lanaili tänään aamupäivällä kentän taas niin hienoon kuntoon kun eilen oli siellä vipinää.

Kutteripurua tuli taas iso peräkärrykuormallinen tänään pihaton kylkeen suojaan, tämä on parempaa kun sahanpuru joka jäätyy talvella. Tätä kelpaa taas laitella pahnojen allekin.


                                                      Roopen ensimmäinen talvi




Ei kommentteja: