keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kuolaimettomilla ohjasajoa ja ratsastusta

Eilen Diisa lomaili. Tänään otin sen tarhasta ja laitoin ohjasajo vermeet pitkästä aikaa päälle. Meillä on tässä hommassa ollut Globuksen kuolaimettomat jossa menee nahkahihnat ristiin leuan alla. Minähän olen itse opettanut tuon heppaseni tähän hommaan ja en ole ikinä ajanut enkä edes nähnyt kun hevosta opetetaan ohjasajoon joten ihan netistä lueskelemalla ja hiukan aiheeseen paneutumalla lähdin kera maalaisjärjen tähän hommaan.  Siitäkin syystä valitsin kuolaimettomat etten riuhdo toista oman taitamattomuuteni tähden ja hyvin kiitollinen olenkin ollut tästä valinnastani koska se tuotti nyt hyvää hedelmää.

Kuvat on taas sellaisa että mies otti vaan eikä  ihan osannut katsoa salaman käyttöä kun alkoi tulla se hämäryys. Tässä mennään kentän poikki eli toimii ohjaus eikä mennä uralla. Diisa ei ole muutenkaan mikään ura magneetti :)
                                              Ravikin nousi kivasti maiskuttamalla.

Jopa peruutukset onnistui takaa ohjaten. Tämä oli ehkäpä noin .6-.7 kerta kun yleensä tätä teemme ja viime kerta oli noin 10kk sitten. Heppa toimi tosi kivasti. Kerran tuli käännöksessä piirileikkiä tovi kun hevonen alkoi mennä ympyrää ja siihenkin saattaa olla syynä jumittunut hihna joka ei luista renkaan läpi välttämättä niin hyvin ja jää paineeksi.Kun tämä harjoitus meni näin hyvin tein päätöksen että ajo-ohjat pois ja vyö, satula tilalle ja ohjat. Menin kuolaimettomilla kentälle. Hyppäsin heti kyytiin ja otin käynnissä pysähdykset, peruutukset, hiukan niissä oli viivettä normiin kuolaimeen. Voltti meni ihan normaalisti ja suunnanvaihdot. Sitten tölttiä ja se kulki hienosti! Loppuun kun oli keran niin loistavaa niin otin sen laukankin ja kaikki meni niin nappiin! Odotan niin niitä kunnollisempia kuolaimettomia jotka antavat odotuttaa tilauksessa itseään. En ole saanut edes mitään vastausta firmasta että koskahan niitä voisi alkaa todella odottamaan.


Olen kyllä liki pökerryksissä tästä ratsastuksesta! Olen oikeastaan hyvin ylpeä työstämme mitä on tehty. Tässä on palkinto.


Mies teki meille lämpövesipaljuun kunnollisen styroksipohjaisen laatikon jotta se pysyy liukkaallakin alustalla paikoillaan eikä hevoset riko kallista paljua.

                                                          Heti testaamassa Bonnie ja Iksu    Johto menee omasta kolostaan.


Hankin meille laserhoitolaitteen joka on sekä ihmisille ja elämille ja eritoten hevoshoidoissa käytetty laite. Se tulee tukemaan hierontaa johon olen alkanut päästä enemmän sisälle näiden hevosten kanssa. opiskelen hieman lisää hevosten fysiologiaa niin pystyn sisäistämään vielä paremmin laserlaitteen ominaisuudet.

Ei kommentteja: