sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Laidun rallia


Bonnie oli kunnon puunauksessa tänään puomilla. Harjailin tamman harjaa, häntää ja koko hevosta muutenkin. Vatsa sillä on jo melkoisen muhkea. Reilut 3kk se vielä kasvattelee varsulia. Sen huomaa jo nyt välillä kun varsa siirtyy enemmän toiselle puolelle on maha hyvinkin muhkurainen. Bonnie saa nyt melko voimakasta rehua lisänä kauroille kun varsahan kasvaa melkomoista tahtia. Bonnie on kyllä niin mukava hevonen. Sellainen lady oikein. Se väistää minua ihan pelkästä ajatuksesta ja on hyvin tyyni mutta laittaa kyllä ruunan ojennukseen jo miltei puhisemalla ja jos tarve vaatii kuopaisemalla maata kaviollaan. Aivan loisto tapaus!

Diisalla oli tänään vapaata. Puuhailin kaikenlaista pihalla kun oli kiva viiden asteen pikkupakkanen.
Iksu meni omistajineen kentälle juoksemaan ja maastoon kävelemään niin minäpä päästin tammat laitumelle :)

Päivä oli harmittavan harmaa ja kuvat siksi melko tummia vaikka niitä käsittelinkin.

Diisa otti heti reippaan alku juoksun laitumen miltei peräosaan, Bonnien tullessa rauhallisemmin perässä ja hyvä niin sillähän ei ole kenkiäkään niin on hyvä että katsoo hieman alustaa ensin.

Diisahan päästeli oikeen kunnolla menemään isossa ympyrässä ja välillä kunnolla pukitellen.

                                 Välillä seisahduttiin ja piti maistella jäätynyttä ruohoa.
Bonniekin innostui ravailemaan ja jopa parit laukkaspurtitkin se otti. Niitä en saanut kameralla ikäväkseni tallennettua.

Odotellessani iltasella heinien tuojaa keräilin vielä lantoja tarhasta ja tiesin taas sen olevan täysin lannaton, siitä tullut liki pakkmielle että jokapäivä pitää tarha olla puhdistettu lannoista.
Nappasin kuvan heinäkaukalolla rouskuttavista heposista joita en ilman otsalamppua edes nähnyt. Hyvä on salama pokkarissa.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Niin oliko sen Bonnien tarkoitus varsoakin teillä, vai viedäänkö se sitä ennen taas jonnekin?

Diisalla jalkakarvat vaan liehuu tuulessa :)

Irkku kirjoitti...

Kyllä Bonnien olis tarkoius meillä varsoa. eli aika jännät paikat.