keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kuolaimettomien hankinta

                                          Orbitless Bridle kuolaimettomat,
                                         tarkemmat tiedot ja kuva lainattu Päivölän tila

Tilasin eilen meille tämänmoiset kuolaimettomat jotka liitetään omiin suitsiin. Issikkasuitsinnassa se tarkkoittanee täten melkoisen simppeliä juttua kun ei ole muutenkaan niin monia remeleitä niissä suitsissa. Odotan kyllä innolla näiden tuloa ja ensi testejä.

Tiistaina meillä oli vapaa Diisalla ja tänään menin kentällä noin kolmisen varttia. Alkukäyntien jälkeen heitin tas jalkkarit pois jaloista ja otin tölttiä molempiin suuntiin. alan oppia rennompaa meininkiä ihan selvästi. Enkä valmistele tölttiin siirtymistä miteen niin suurieleisesti vaan kerään ohjaa ja siitä muutama puolipidäte ja pohjeapu ja töltti on siinä! Teen asetuksia kumpaankin suuntaan tukien samanpuolen pohkeelle  ja suoristan tietenkin hevosen välillä ja taas asettelen. Otin kentällä myös ympyrätyöskentelyä ja peruutusta. Ravikin löytyi aavistuksen paremmin tänään ja menin huomaamattani ilman jalustimia senkin :) Alan todella tykästyä ratsastamaan ilman jalustimia. Asentoni on renompi ainakin töltissä kun en pidä jalkkareita.
Tänään en laukannut kun aika hujahti niin nopeaan enkä viitsinyt enää hikistää hevosta enempää kun en halunnut laittaa sille loimeakaan kun menee piehtaroimaan tuonne kuraiseen maahan ja mitä hyötyä on loimittaa heppaa joka tekee loimesta painavamman ja tukkoisen kuralla. Tulin loppukäynneiksi alas satulasta ja riisuin satulankin että kuivahtaa pienet hiet paremmin.

Ei kommentteja: