lauantai 18. tammikuuta 2014

Eskimo kyydissä :)

Mies tuli kuvaamaan kun pyyhälsin Diisan kanssa tänään kentällä kunnon pakkastamineissa.
Pakkasta oli noin -17.5 kun menin kentälle ja pikkanen tuulenviima teki aika kylmän pakkasesta. Minulla on kyllä ihan aitoa villaa, bambua tuolla haalarin alla joten ei kylmä tule.
Otin tölttiä, ravia ja laukkaakin kierrokset molempiin suuntiin. Heppa toimi kivasti eikä ollut mitenkään turhan ylivirtainen. En ottanut mitään muita koulukiemuroita vaan keskityin tölttiin jota menin sekä ilman että jalkkarien kanssa. Ravailin aika paljon myös ja oli niin hienoo kun se toimii! On siinä meillä työtä en sitä sano mutta nyt on joku lukko saatu auki siltä saralta ehdottomasti. Mielikuva jonka valmentaja Outi minulle antoi tuntuu ihan toimivalta. Ajattelee hengityksessäkin ravin rytmiä ja keskittyy siihen istuntaan joka pitää keventää tölttiin nähden lähtemättä kuitenkaan könöttämään liikaa eteenpäin, enkä tarkoita ravissa keventämistä vaan mennään edelleen harjoitusravia.
Menin loppukäynnit tekemään takametsään ja oli aivan ihanaa, hiljainen pakkasmetsä ja Diisa oli uskomattoman rento. Ei se yleensä yksin ole ihan noin rento kun korvista näkee eli sen korvat sojotti sivuille ihan niinkuin olis ollu kaveriheppa edessä turvaamassa etupaikkaa, nyt oli vaan niin rento heppa.
Heiniä tulee laitettua nyt extrana kun on pakkanen liki jatkuvasti ainakin yli -16 ja verkot on hyvänä lisänä. Saavat syödä liki jatkuvasti mutta silti rajoittaen hieman.

Olen nyt pitänyt eilisestä illasta asti Bonniella sille ostamaani kevyt toppista kun en vaan ihan saa oltua kun mietin lämppäriä näissä oloissa ja kun toinen vielä sitä varsulia kasvattaa ettei kaikki energia menisi vaan lämmöntuottoon ja tuntuu Bonnie ihan kivasti viihtyvän kevyellä loimella joka ei liikaa litistä karvaa.

                                          Nämä kaksi nuorempaa ottaa päikkärit toistensa liki.
Mieheni joka niin auliisti ja ahkerasti ottaa osaa tähän harrastukseeni laittoi Diisalle hokkien ja kenkien väliin tehdyt tilsakumit. hän jutteli kengittäjämme kanssa ja he ovat tuumailleet että tilsakumit voi hyvin virittää itse ottamatta kenkiä pois. Meille kun laitettiin kengät noin 4 viikkoa sitten ja hokit kylläkin mutta ei tilsakumeja kun lämpötilat oli + 6 suurinpiirtein ja ei talvesta tietoakaan. Nyt hän teki etusiin ihan mitoilla ohuesta  kumista kahdet hiukan erilaiset kumit ja testaamme nyt niitä, ne eivät ole ihan suoraan kumi vasten kenkää koska hokin kiristäminen pullauttaisi kumin pois vaan metallimies kun on hän osaa keinot tähänkin keksiä.

                                                        Tässä se toinen malli etusessa
Minä kun en oikeen kaupan tilsakumeistakaan ole saanut sen suurempaa hyötyä joten aina tuotekehitys on paikallaaan :) Vaikutti ainakin hyvältä kun kävin taluttamassa ja sitten vielä parin tunnin päästä tarhassa kävin katsomassa etusia niin ei ollut mitään kavioon jäänyt.

                                                                   Iksu ja Bonnie

                                     Tunnelmia illan sinisessä hetkessä omalta pihalta

Ei kommentteja: