perjantai 17. tammikuuta 2014

Parantunut ravi

Suvi tuli eilen ratsastamaan pitkästä aikaa Diisalla. Hän oli viimeksi marraskuun lopulla ja huomautti hänkin että ravi on parantunut Diisalla. Sen näkikin oikein hyvin. He menivät rennosti ilman satulaa ja Diisa ravasi monen monta kierrosta rentoa pitkää tasaista ravia. En ollut uskoa oikeastaan silmiäni että tuo poni on se joka rikkoi vielä syksylläkin  lähes jokaisen kulman automaattisesti ravissa jos ei ollut tarkkana ja pitänyt tempoa sopivana.

Oli niin kiva katsoa heidän menoa. On aika palkitsevaa nähdä se että oma työ on tuottanut tulosta kun kerta tiedän hyvinkin että en ole mikään mestari, mutta pikkuhiljaa me etenemme. Pakkasta oli reilut -16 mutta se ei menoa haitannut. Tytöt menivät miltei tunnin kentällä. Kaikkia askellajeja.

Tänään Diisa vietti ansaittua vapaata  neljän työpäivän jälkeen. Hepat ovat aika virkkuja olleet tarhassakin kun pakkanen paukkuu niin on kiva ottaa välillä laukkaspurtteja lämpimikseen :)
Huomenna olisi tarkoitus kentälä hiukan ensin päästää höyryä ja sitten mennään Heidin kanssa maastoon. Tänään teki hiukan mieli mennä kuutamoratsastukselle mutta aikataulu ei oikeen antanut periksi. Ehditään me myöhemminkin.

                                                    Loppuun pari "taidekuvaa"


Keskiviikkona itse ratsastin reilu tunnin kentällä ja mentiin tölttiä  lähinnä ja kunnollisten töltttireenien jälkeen otin peruutuksia ja tein avoataivutukset. Oikealle oli vaikeampaa nyt kun heppa keskittyi ja samoin itse saatiin pätkä ihan kunnollista avoa ja sitten olikin hyvä siirtyä pienen käynnin jälkeen tekemään takaosakäännöstä joita otin molempiin suuntiin yhdet. Heppa oli hieman huono keskittymään joten en alkanut prässätä liikaa. lopuksi menin isoa kahdeksikkoa koko kentän pituudelta ravissa ja töltissä. Se onnsitui yllättävän hyvin. Kylmyyttä ei kyllä huomannut kun oikeen kunnolla tehtiin töitä :)Ei kommentteja: