tiistai 31. joulukuuta 2013

Katsaus menneeseen vuoteen!

 

 

 

Tavoitteita vuodelle 2013

  •  Saada laukkaa menemään  kentällä kumpaankin suuntaan kokonainen kierros. Meillä ei ole laukassa ongelmai maastossa mutta kentällä on.( molempiin suuntiin mennään jo toukokuussa, kakais kokonaista kierrosta kunnollista laukkaa onnistuu kesäkuun lopulla )
  • Ratsastaa ilman satulaa, edes kentällä :) en ole vielä tehnyt moista eli olis varmaan aika!            ( Toteutui 21.2 )
  • Päästä Diisan kanssa maneesille käymään. Emme ole koskaan olleet. ( toteutui 20.1 )
  • Kesälle on erityisesti pari toivetta ja ensimmäinen olisi että ainakin kaksi kertaa pääsisi uittamaan omaa heppaa. Viime kesänä oltiin ja ratsastajana oli toinen.
  • Tehdä ainakin neljän tunnin retkimaasto kera eväiden ja tauon metsään Diisan kanssa joko kaverin kera tai kahdestaan kesällä varhaisena aamuna tai vastaavasti iltamyöhäsemmällä.
  • Hioa pohkeenväistöä sujuvammaksi ( alkaa sujumaan toukokuulla ja menee kesäkuussa jo kohtuu hyvin )
  • Ratsastaa kentällä enemmän kuolaimettomilla ja saada siihen varmuutta
  • Oppia nopeammin korjaamaan tölttiä ( onnistuu kesäkuulla )
  • Pitää heppa terveenä koko vuoden !  
Nämä lupaukset tein vuoden alussa ja ne ovat kopioitu tuolta blogin sivuilta jotka löytyvät oikealta ylhäältä. Olen aina asian toteutuessa laittanut pitkin vuotta asian perään päivämäärää tai aikaa.

Noin kolmea kohtaa en pystynyt toteuttamaan ainakaan siinä mittakaavassa mitä olin laittanut. Eli uittaminen jäi yhteen kertaan enkä ollut silloin itse selässä vaan taluttelin heppaa veteen. En saanut sitä uimaan ja tilannetta pahensi todella kiukkuiset paarmat joita silloin oli lammikolla. Aika ei vaan yksinkertaisesti antanut peräksi ja kelit olivat myös pilvisiä aika paljon viikonloupilla jolloin olisi ollut aikaa enemmän.

Maasto josta haaveilin jäi reiluun kahteen tuntiin eikä ollut eväitä :)

Kuolaimettomilla ei tullut ratsastettu muistaakseni kertaakaan oman kentän saamisen jälkeen. Se vain jotenkin on jäänyt kun aika ja energia on mennyt hioessa parempaa kättä ratsastuksessa ja töltin säätely ja sensellaiset ovat vieneet niin mennessään.

Muuten lista on toteutunut yllättvänkin hyvin ja olen siitä hyvin iloinen!

Kohokohtia on vuodessa ollut ehdottomasti oman ratsastuskentän valmistuminen ja tässä kuvassa pääsi ekaa kertaa jo pohjille ratsastamaan ja laukkaamaan kunnolla, voi sitä riemua!

Kenttä sai pitakerrokset ja aidat, valot yms. ja valmennuksien tuloksena minä sain heppani laukkaamaan kentällä molempiin suuntiin ja sitten huippuna oli ne ekat laukkaympyrät jotka toteutuivat. Nämä monille simppelit jutut ovat meille olleet saavutuksia!

Kesä oli ihanaa siltä osin että toteutui se unelma että sain hepat omalle kesälaitumelle ja päivittäin niitä sai ihailla kuinka ne ottivat rennosti ja nauttivat elostaan.

Vuosi on ollut aktiivisen ratsastuksen aikaa ja oppinut olen paljon islanninhevosten ratsastuksesta ja omasta hevosestani tietenkin.

Tallinpitoa omassa pihassa on harjoiteltua ja se ensimmäinen vuosi tuli syyskuussa sitten täyteen kun oma heppa on ollut pihassa. On tullut pohdittua ruokintaa, käsittelyä ja muutenkin hevosten hyvinvointia ja niihin vaikuttavia asioita. On tullut tutkiskeltua netistä, kirjoista, tutuilta ja tuntemattomiltakin erilaisia asioita ja vaikuttumia. On tullut kyseenalaistettua omia käsityksiä ja tottumuksia. Opettelu jatkuu ja jatkuuu....


Päällimmäisenä on vuodesta nyt ihana lämmin olo ja tyytyväisyys että hevoseni kanssa meillä on mennyt kivasti. On lähestytty toisiamme pikkuhiljaa tasolle jossa luottamus alkaa olla jo melkolailla niin hyvää kun se nyt ihmisen ja eläimen välillä saattaa olla. Silti uskon että matkaa on vielä silläkin osalla. En väitä olevani vielä sen kaiken luottamuksen arvoinen joten parannettavaa on!
Olen myös tyytyväinen hevoseni terveyteen, käytökseen ja sen kuntoon joten olen ainakin siltä osin onnistunut jokseenkin hevosenpidossani!


   Me katsotaan hymyillen, luottavaisina ja uteliaina vuoteen 2014 yhdessä Diisan kanssa!


Kirjaan tavoitteet tulevalle vuodella muutaman päivän päästä kun hieman vielä aihetta mietiskelen.
Diisa kengitettiin eilen ja vaihdettiin hokkeja uusiin. Perjantaina  tulee valmentaja nyt sitten meille alustavan sopimuksen mukaan ja saadaan Hannakin meille Röllin kanssa ilmeisesti :)

Tänään hepat joutuvat aikasin pihattoon oven taakse ja kuuntelevat radiota valot päällä rakettien takia joita toivottavasti ei kauheesti tulla lähelle paukuttelemaan. Huolettaa tietenkin eniten kantavana oleva Bonnie.

Toivotan kaikille teille oikein Hyvää ja riemukasta Uutta Vuotta!1 kommentti:

RH kirjoitti...

Kaikin puolin menestyksekästä ensi vuotta teille, ja Bonnielle sujuvaa varsomista!