tiistai 14. tammikuuta 2014

Parit pakkaspäivä kuulumiset


Maanantaina oli aamusella -21 ja hepat pääsi viimein toiseenkin osaan tarhasta jota olen säästellyt jotta eivät kyntäisi sitä aivan mullokselle kun siinä kasvaa ruohoa ja sopii hyvin siksi keväällä vihreälle totutteluunkin. Vauhtia oli, pörinää ja pärinää kolmikolla.

                                Jopa tammamamma Bonnie viskeli päätään ja jalka nousi kepeästi.

                                          Diisa ja Iksu kisailivat pitkin päivää keskenään.

                                                            Iksu ja havukulmakarva!

Menin manantaina kentälle ratsastamaan reippaan puolituntisen ennen iltapäivän muita menoja ja olikin tosi hienoa että menin. Heppa oli niin mahtavalla tuulella. Virtainen mutta kuuliainen. Otin pääosissa tölttiä ja se kulki tosi kivasti. Nyt pidin jalustimet jalassa ja keskityin kevyesti tukemaan jalat jalustimiin ja istumaan mahdollisimman rennosti. Samoin sain ravinkin tulemaan kivasti. Hieman siinä oli tempo hukassa välillä. testasin muuten ratsastushaalarini maanantaina ensimmäisen kerran ns. tositoimissa ja kyllä on lämmin ja hyvä.



Olen antanut nyt pakkaspäivinä ylimääräistä heinää ja eilenkin vein vielä kahdeltatoista yöllä heinää verkkoihin ja Bonnielle heitin enkkuviltin loimivyöllä selkään ja vyön saikin laittaa miltei suurimmalle mahdollislle pituudelle että se yltää varsamasun ympäri kiristämättä.
Yöllä pakkanen laski aina -23 asti. Vesipalju on pitänyt veden sulana hyvin.


Tänään tiistaina menin myös kentälle hiukan kiireessä kun taas kutsuvat yhdistyshommat iltakokouksiin ja töitäkin on hiukan päivällä tehtävänä lisänä talonlämmityksen, ruuanlaiton ja hevostenhoidon.

Tänään oli heti satulaan menossa pieni kohtaus kun minä käytän jakkaraa kentällä ihan säästääkseni satulaa ja hevosta, olen tottunut viemään hepan korokkeen luo ja laitan ohjat kaulalle ja nousen selkään kiinnipitämättä kunnolla ohjista, Diisa tönöttää yleensä siinä hienosti liikahtamatta mihinkään. Nytpä se sitten ottikin sivuaskeleita ja alkoi pyöriä jakkaran ympäri. Oin nätisti pari kertaa uudelleen hepan viereeni ja taas sama homma, heppa pyörii ja häärää. Tulin jakkaralta alas ja otin raipan avuksi siirtääkseni heppaa sillä koskettamalla sen takaosaa kevyesti, no siitähän neito otti herneet ja poistui uralle...jättäen minut seisomaan liki tyrmistyneenä. Eipä ole moista tehnyt minulle! Noh en kyllä alusssa antanutkaan sen olla näin vapaana :) Kävelin hepan perään ja se meni uralla reipasta käyntiä ja oli kuin olisin irtojuoksuttamassa sitä, tihensi askelta kun tulin muka paineeksi sen takaa ja huomasin kääntyä poispäin ja äänellä pyysin pysäämään.  Sain hepan sitten pysäämään ja hain jakkaran viereen ja nyt homma toimi niinkuin pitkin :)

Huomasin kyllä että virtaa oli hepassa. Se tikutteli lyhyttä käyntiä pää aika ylhäällä ja kuunteli ja vilkuili eri suuntiin. Silti meni ihan kivasti. Otin alkukäyntien jälkeen avoa ja se tuntui heti liian tuskaiselta kun olisi tarvinnut hidastaa ja kunnolla astua ja taipua, heppa yritti luistaa juoksemalla tai sitten tunkemalla ulkopuolelta takaosan hukkaan. Sain haluamani muutamat keskittyneet askeleet ja kiitin ja ajoin eteenpäin reippasti ja se tuntui mieluisalta. Muutamat kerrat otin peruutuksia ja ne meni kohtuu ripeästi muta turhaan tuli liian sivulle vievää askelta jota joutui korjaamaan ja josta poni hiukan närkästyi ja viskeli päätään. Kun otin töltin oli heppa kyllä aika tulta ja tappuraa, lisäykset heppa otti ihan omatoimisesti pitemmällä suoralla joten ei tarvinunut tempoa lisäillä minun.
Harmitti kyllä kun oli lopetettava kun kello vaan juoksi ja juoksi. Kerkesin ottamaan yhteen suuntaan takaosakäännöksen ja se meni parhaiten näistä tämänpäivän kiemuroista. Siihen oli sitten hyvä lopettaa kun päästin vielä hetkeksi tölttiin ja tulin sitten selästä kävelemään toviksi ja juttelin Heidin kanssa huomiseta kun hän tuli kanssa kentälle Iksulla. Huomenna ottaisin kunnollisen tunnin jos ei vaan pakkanen ihan hirmuisiin lukemiin nouse.










2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihania kuvia! :) Mukavaa, kun aurinko kerrankin paistaa, vaikka sitten onkin vähän kylmempi.

Irkku kirjoitti...

Kyllä! Tämä voittaa niin sen harmaan ja kuran!