maanantai 27. tammikuuta 2014

Käynnissä oleva mönkijä tutuksi

Tänään kun hain Diisan tarhasta ja oli tarkoitus mennä ratsimaan niin oli sopivasti "säkitettävää" pihassa. Käynnissä oleva mönkijä joka on 300 kuutioinen peli mutta on siinä kohtuu matala ja pieni tyhjäkäyntiääni kun ei ole mikään teinien crossimalli. Kuitenkin näitä saattaa tulla vastaan maastossa ja on tullutkin pari kappaletta, ovat erilaisia kun mopot joten parempi on tutustua tarkemmin.
Otin porkkanapaloja taskuun ja mentiin lähemmäs. Seisoskeltiin ja annoin porkkanaa. Juttelin ja kehuin kun heppa oli rentona. Kuvat kännykameralla ja mies kuvasi meitä.





                                                 Katsellaaan sitä kaikessa rauhassa









Oltiin tosi liki ja silti mukavuusalueella pysytiin ja sitten vein heposen pois ja vielä palkkaamista.

Kentällä mentiin tunti ja tein alkuverkan jälkeen ravi ja tölttityöskentelyä. Ensin ei oikein töltti kulkenut mutta sain hepan heräämään ja menemään kunnolla. Laukkasin myös molempiin kierroksiin. Tempoa oli sopivasti ja suorilla kiihdyteltiin kunnolla. Etuosakäännökset ja avot mentiin myös ja kohtuu kivasti meni. Peruutukset oli hieman turhan vaisuja eli lyhyitä askelia tänään.
Vaikka pakkasta oli noin -7 oli inha viima nyt riesana ja olin ihan tyytyväinen ratsastushaalaristani taasen.

Minä olen menossa katsomaan yhtä issikkatammaa viikonlopulla eli siis koeratsastamaan ammattiratsuttajan luo myyntihevosta kun sellainen opetusmestari heppakuume on iskenyt nyt minulle ja pitää kyllä tsekata yksi sopiva tamma, muuten ei saa rauhaa :)  Hiukan se itseäkin huimaa mutt katsotaan nyt nääkin kortit!






3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kivempi omassa pihassa tutustua moisiin härveleihin, kun sitten maastossa katsoa miten käy. :)

Jännittäviä heppauutisia! Toivottavasti tamma olisi mieluinen..

Irkku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Irkku kirjoitti...

Totta ja onneksi on näitä harjoituskappaleita tässä omassa pihassa niin on päästy ihan turpatuntumalla tutustumaan. Viimeksikin kun tuli lumiketjuineen kilisevä traktori vastaan ei se aiheuttanut mitään kummastusta kun kotonakin sellainen kilistelee.
Vähän tämä uusi heppajuttu jänskättää mutta en ole menossa totaalisessa heppakuumeessa vaan oikeastaan katsomaan voisiko joku tehdä minuun sellaisen kunnolla hyvän vaikutuksen, eli tavallaan aika avoimin mielin mutta tuttujen kautta mitä kuullut olisi kyllä ihan aarteenveroinen :)