torstai 23. tammikuuta 2014

Kenttäily päivät

Ollaan oltu kentällä iltaisin eilen ja tänään. Eilen pääsin vasta seitsemän maissa kentälle kun oli töitä itsellä kuuteen asti. Otin keskiviikkona peruutuksia jotka meni jo osaltaan tosi kivasti, heppa astui suoraan taakse ja nopeasti reagoi puristukseen jonka annoin ohjilla sormia puristamalla eikä vetämällä. Otin myös avot kupaankin sivulle ja sieltä löytyy kivaa suoritusta ja sitten sitä ei niin hyvää. Kuitenkin homma on hoksittu ja kunhan molemmat keskittyvät niin se onnistuu. Liikaa ei sovi jankata eikä liian pitkään että ei heppa kyllästy ja näin menetä haluaaan tehdä. Tein muutamat voltit käynnissä. Töltti kulki kivasti lisäyksienkin osalta. Laukkaa otin vain vasempaan kierrokseen ja kentän ympäri yhden kierroksen, se oli taas oikein mallikasta ja hyvä tempoista. Aikaa meni reilu 50 minuuttia. Annoin Diisalle taas ratsastuksen jälkeen noin  kolme litraa lämmintä vettä missä omenamehua  noin 3 desiä ja hunajaomenaviinietikkaa noin 1 desi. Hyvin maistuu tuo lämminjuoma töiden jälkeen.

                                                        Diisa tänään päikkäreillä

Pakkanen on hivenen lauhtunut sieltä 20 tietämiltä -16 asteen pintaan. Tänään mentiin kolmisen varttia taas kentällä kuuden jälkeen. Otin ensimmäiseksi tänänä lämmittely käyntien jälkeen ravin ja aivan mielettömän hienosti lähti ravi oikeaan kierrokseen ja menin noin 5 kierrosta ja vain muutamissa kulmissa se rikkoi etujaloistaan laukalle  ravin. Muutoin tämä pätkä on liki parhaimpia mitä on menty yhtenäisesti kentällä ravia. Oli helppo istua kevyessä ravissa tänään. Olen tästä niin onnellinen kun se ravi alkaa viimeinkin sujumaan kentällä. Töltti oli pikkusen takkuista kun tuntui jäävän tilsoja kavioon joten tempo oli vähän epätasaista tänään. Testaamamme etusiin laitetut tilsakumit eivät sitten kestäneet pakkasilla enempää kuin muutaman päivän ne lähtivät niinsanotusti liukumaan pois hokin ja kengäv välistä ja otin sitten pois vallan. En tiedä nyt pyydänkö jo parin viikon päästä kengittäjän laittamaan meille tilsakumit ja kaviot samalla sitten kuntoon.

Huomenna tulee taas valmentaja ja meillä on viideltä oma tunnin valmennus. Kiva hevostäyteinen ilta siis tiedossa ja ihan kotipihassa, näkee ihmisiä ja hevosia taasen :)

Tein tänään hiukan varustehuoltoja ja toin pesuun tallista kolme riimua, narun ja satulahuovan.

Laitoin ne kaikki tuossa kuvassa näkyvään Konitori.fi nettikaupan myymään pesupussiin eläintarvikkeille. Pussin kangas on sen kaltaista että karvat ja muu röhnä jää pussin sisäpuolelle ja on helppo pesun jälkeen kääntää pussi ympäri ja puristella roskat vaikka pihalle. Säästyy kone ja seuraava koneellinen karvoilta jos niistä ei tykkää :) Tuohon pussiin mahtuu meidän 125cm loimikin kaulakappaleineen. isompien paksujen loimien kanssa tuo ei riitä mutta mallista on olemassa vielä isompi versio kun tämä on kokoa L. Voihan tämänlaisen pussin itsekin neuloa.

 Kirjoittelin tänään meiliä hevososteopaatille kun haluaisin hänen kanssaan käydä hevoseni tukirangan kunnolla läpi ja saada vinkkiä ja ohjetta mahdollisiin ongelmakohtiin. Haluaisin että lanneranka ja jalkojen asennot katsoisi ammattilainen. Näin voisin keskittyä  hevosen jumppaamiseen täysin kun tietäisin että ne eivät johdu korjausta vaativista esim. lannerangan fasetti yms. lukoista.  Nämä islanninhevoset kun ovat vielä yleensä kovin huonoja näyttämään kipujaan , sitkeitä kun ovat! Tästä syystä haluaisin ehdottomasti pois sulkea sellaiset jutut. Itse hieromalla ja venyttelemällä olen saanut pikkusen vinkkiä jumeista mutta ei taitoni riitä rangan kunnolliseen tutkimiseen siltä osin.
Toivottavasti saisin osteopaatin tänne mutta, jää nähtäväksi kun lähellä ei ole heikäläisiä ja saanko jonkun tulemaan pitemmän matkan päästä.

Tilasin sunnuntaiksi taas 6 säilöheinäpyöröpaalia kun sitä on mennyt aika roimasti pihattohevosilla kun on ollut näitä yli -20 yöpakkasia ja tuolla ulkona kun viihtyvät aika pitkään, vaan nukkumassa käyvät jokusen tunnin sisällä. heinän kulutus ollut nyt parina viikkona tässä liki tuplat, ei nyt ihan muuta melkoisen paljon on noussut menekki. Hevoset silti pysyneet saman kokoisina :)


Ei kommentteja: