sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Aktiivinen viriketarha


Aamulla -11 pakkasta ja heppojen selässä pysyi jo lumi eikä sulanut enää kokkareiksi karvoihin. Tilsaa kertyy huimasti vielä kun maa ei ole ehtinyt tähän nopeaan lumentuloon ja kylmään mukaan vaan on paikka paikoin vielä pehmeämpää. Eiköhän tuo ongelma korjaannu muutamassa päivässä jos nämä pakkaset vaan jatkuvat. Eilen illalla seurasin hevosia kun ne eivät malttaneet lainkaan mennä pihattoon kun ulkona oli niin kiva pakkaskeli. kyllä nekin osaavat arvostaa kuivaa pakkaskeliä kaiken tämän kuran ja pimeyden jälkeen. Aamulla sen sitten näkikin että pihatossa tuskin oli edes käyty.

Tänään Diisalla vapaa ja sisustin tarhaa nyt sellaiseksi paljon puhutuksi aktiivi tarhaksi jossa olisi puuhaa ja virikettä.

Koirat saivat luovuttaa pehmeän kumisen rinkulan hevosien käyttöön ja sen ripustin roikkumaan pihaton taakse. Missä usein otetaan päikkärit.

Samoin tämä hevosten leikkipallo joka ei meillä ole oikein saavuttanut innostusta maassa ollessaan niin kokeillaan onko sitä kiva edes "nyrkkeillä" turvan kanssa ja kieputella.

Päiväheiniä jemmasin kuusenrankojen alle ja sekaan ja sirottelin pitkin tarhaa.

                                                          Osa heinistä on verkoissa

Lisäksi laitettiin pätkä juuttiköyttä johon tehtiin iso solmupallo kun varsinkin Iksu tykkää kovasti puuhastella huuliensa kanssa solmujen yms. kimpussa. Toivottavasti hevoset saavat viihdykettä näistä niille laitetuista jutuista ja saavat näin kanavoida energiaansa ja uteliaisuuttaan luvallisiin juttuihin.
1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Hauskoja ideoita, kyllähän monet heppaset innostuvat kaikenlaisista puuhaleluista ja tekemisestä. :)