maanantai 21. tammikuuta 2013

Uudet suitset ja ratsastusta




Tässä on Diisalla ne uudet suitset. Laitoin omppukuolaimet ( kova kuminen, makukuolain) ja tässä vielä niitä viritellään kun tuo neitokainen on melko pienipäinen jouduin tekemään kuolainosaan lisä reijän. Nuo kuolainrenkaat on aika isohkot muutenkin joten pitää olla varaa säätää. Nätit ne on kyllä muuten, sopii tuolle tummalle neitoselle hyvin.

Eilisen maneesihuuman ansiosta otin itseäni niskasta kiinni ja lueskelin illalla sängyssä kirjaa: Mestari ratsastaja ja sieltä poimin pari ideaa. Tein kartioista pihakentälle ympyrän ja kahteen kulmaan laitoin kans tötsät että ne otan erityisen huolellisesti. Menin ensin alku verkalle käynnissä metsään ja kiersin sen noin 800m lenkin ja heppa oli kivan virkeällä tuulella ja ilmakin rapsakka kymmenen asteen pakkanen. Tulin sitten takaisin pihaan ja heppa oli hiukan ehkäpä hämillään että oliko se nyt sitten tässä se lenkki mutta huomasi pian että ohjastin pihalle missä odotti tötsät ja kulmat :)
Se aavistuksen jumitti aluksi ja hiukan meinasi kyseenalaistaa työnteon mutta oikeastaan yhdestä raipan hipaisusta sain sen kulkemaan eteenpäin kunnolla. Otin kulmat tosiaan hitaassa käynnissä ja oikeen huolella valmistelin kulmiin. Käytin ehkäpä tehostetusti ulkoapuja pohjetta ja istuntaa. Keskityin omaan vartalooni ja käsiin. Todella keskityin nyt taas tekemiseen enkä ajatellut että tämä menee pieleen kumminkin vaan menin hetkessä ja koitin olla mahdollisimman rauhallinen ja huomata ajoissa kun heppa meinaa punkea jonnekin väärään suuntaan. Ihmeekseni heppa hakeutui melko mukavasti kuulolle ja oli hommassa todella hyvin mukana. Toki se jokusen kerran pääsi hiukan livahtamaan kulmaan liian kiireellä mutta asia korjattii tulemalla uudelleen. Kehuja ja sitten pitkää ohjaa. Omppukuolain toimi hyvin...ei ollut hervotonta väyläämistä mitä oli aluksi kun sen laittoi vaan sopivaa ja hepan suupielissä olikin aika hyvin vaahtoa kun hommat lopetettiin. Selkeesti tänään voin sanoa että meillä oli taas oikein mainio yhteen hiileen puhaltamisen TUNNE. Tuntui ainakin itsestä että heppa yritti parhaansa ehkäpä itsekin osasin tänään taas olla oikealla asenteella ja keskittyminen oli hyvää. Tein ympyrää joka oli ehkäpä noin 8m halkasijaltaan ja siinä otin harjoitusta jossa laitoin ulkoohjan käden kiinni hepan säälle ja sisäohja oli melko löysällä ja ulkopohkeella säätelin. Heppa toimi todella kivasti. Asetin ulospäin hieman ympyrällä myös välillä ja siitä taas suoristus ja taivutus ympyrälle. Sain läpi muutaman kerran ihan kivasti aseukset. Toki tiedän että opettaja katsomassa ulkopuolella olisi kertonut vielä monta asiaa mitä olisi voinut muuttaa ja korjata mutta olen itse tyytyväinen kadonneen tuntuman palautumiseen kun itsellä oli jo tunne että onko ne vähäiset saamani opit hepalle jääneet vallan metsäpoluille mutta kyllä ne sieltä löytyy ja me aletaan nyt kyllä palautella hepan notkeutta taasen. Lopuksi käytiin vielä metsässä ja mentiin pätkä reipasta tölttiäkin kun heppa oli niin kivan virkeä taas metsässä. Aikaa meillä meni noin 45minuuttia ja siitä oli tehokasta kenttää se noin 20 minuuttia.

Lauantaina muuten havaitsin Diisalla hienoista karvanlähtöä, lienee valon lisääntyminen ilmeisesti asialla kun pitkiä talvikarvoja oli lähtenyt. Siksipä kaivoin kesäkuvan tähän loppuunkin :)

                                                          Kesää muistellessa.

Ei kommentteja: