keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Laidunta ja liikuntaa!




Tämä pelto tuli sitten otettua myös hoitoon ja hallintaan. Se on noin kaksi hehtaaria. Paperien mukaan melko simppeli laskutoimitus kun on 200m pitkä ja 100m leveyttä.  Tämä on tosiaan ihan lähellä meitä. Ihan tuossa vasemmalla maston vieressä on oma tilamme vain maantie on tässä välissä ja  pätkä tietä.  Peltoa tuli sitten tähän taloon 3 hehtaaria hoidettavaksi, oman tiluksien lisäksi.
Olen onnellinen kun tiedän että hepoilla on turvattu laitumet ja viimeinkin saan antaa Diisalle sen ansaitseman loman omassa valvonnassani kuitenkin.





Tänään pitkästä aikaa teinkin hepan kanssa pihassa maastatyöskentelyä. Ensin juoksutettiin neljässä askellajissa ja molempiin suuntiin tietenkin. Mies kuvasi meitä.

                       
                                            Kuolaimet oli suussa ja juoksutusdelta.




 Ihan hyvin meillä meni vaikka ravilla ja laukalla pysyminen ei ole vielä itsestään selvyys kun neito tarjoaa niin helposti tölttiä ja sitten mennään jo sekalajeja jos ei ole tarkkana.




                                  Veeti seurasi Diisan työskentelyä välillä hirnahtamalla taustalla.







Loppuverkat mentiin rennosti. Tein myös peruutuksia ja raipalla hipaisten kylkiin väistätin taka- ja etuosaa. Heppa oli melkein koko ajan rentona ja hyvin mukana tänään. Ainoastaan aluksi juoksutuksessa suunnanvaihto oli hiukan  haastavampi mutta kahden onnistuneen käännöksen jälkeen alkoi palautua sekin . Laukannostoissa annoin kyllä tahtia ihan raipalla maahan ja äänellä...tahti pysyi paremmin kun sai tsempitystä :)





4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, kaunis hevonen! Kuinka kauan juoksutat kerrallaan suuntaansa? Miten saat issikan vaihtamaan töltin sijaan raville? Hoidan kahta islannin hevosta enkä saa kumpaakaan, varsinkaan liinassa ravaamaan.

http://tunteitataskusta.blogspot.fi/
käy kysymässä!

Laura kirjoitti...

Minua kiinnostas myös miten juoksuttaessa pyydetään tölttiä ja miten ravia ? :)

Irkku kirjoitti...

Hei...noh ei se tietenkään ole ihan helppoa. mutta kun minulla on hyvin helposti tölttäävä issikka se yleisesti tölttää heti automaattisesti kun pyydän lisää tempoa maiskuttamalla. Mutta kun siitä haluan raville alan äänellä venyttäämään raaaaaaviii..koska hepalleni olen joutunut tekemään selästä käsinkin paljon ravityöskentelyä niin olen opettanut sen tunnistamaan ravin...sanana...aika hyvin se siirtyy sitten pyydettäessä äänikäskyllä raville...samoin on laukan kanssa sitten...
Aikaa en osaa sanoa kauanko juoksutan koska en kovin usein juoksuta. välillä mennään fiiliksen mukaan en kuitenkaan juoksuta yli kahtakymmentäminuuttia hteensä ja vaihdan aika usein suuntaa ja sekin menee äänikäskyllä ja käsimerkillä.

Irkku kirjoitti...

Vielä tuohon lisäksi se että alkukäynneistä ja loppukäynneistä aina osan suoritan vieressä taluttamalla että en pyöritä liinassa käynneillä kuitenkaan mitään pitkää aikaa. Enemmin niin että se tehokas lyhyehkö aika on sitten reippaampaa liikkumista ja muuten hoidetaan sitten isommalla urlla ne lämmittelyt ja veryttelyt. Näin olen itse kokenut mielemmäkkäämmäksi homman.