sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Maneesilla


                                            Meidän uusi yhdistelmämme näyttää nyt tältä.

Diisa on viettänyt kolme vapaata nyt kun itsellä ollut töitä ja muita kiireitä niin paljon. Olen hieronut hevosia, ihmisiä yms. Tänään kuitenkin lähdettiin hieman ennen seitsemää illalla liikenteeseen ja heppa oli kyydissä. Suunnistimme ensin tallille jossa on Kyösti papankin koti ja sieltä otettiin Kyösti ja koko perhe kyytiin. Ajoimme noin 10 kilometrin päähän maneesille. Diisalle tämä on ainakin ensimmäinen kerta minun hoteissani ja ainakin suomessa ollessaan. Maneesi ei ole mikään hirmuisen iso mutta ihan riittävä pituutta on varmasti 40m.




Hepat tulivat reippaasti maneesiin eikä ollut mitään ongelmia. Kulmat ja ovenkin kohta mentiin ihan seiniä hipoen jos niin vain halusi. Peileistä kumpikin hieman itseään katseli.
Sinne tuli myös kolmas heppa jota juoksutettiin liinassa toisessa päädyssä joku 20 minuuttia, sitten saatiin maneesi ihan omaan käyttöön. Menin pieniä ympyröitä töltissä ja käynnissä. Otin pysähdyksiä ja kulmat koitin ottaa huolella. Tein myös kahdeksikkoa. Diisa oli melkein heti rento. Se alkoi kuitenkin jossakin kohtaa hieman purnailla ja punki siihen vaikeampaan kierrokseen kovasti lapa edellä. Sain huomauttaa koskettamalla raipalla lapaan. Meillä on kyllä edessä selvästi työskentelyä tähän vaikeampaan suuntaan. Heppa on jäykistynyt maastoilun aikana taas melkoisen jäykäksi toiselta puoleltaan. Pitäisiköhän omakin heppa hieroa joku päivä mutta taitaa se vaan niin olla että suutarin lapsilla...jne...:)

Ratsastettiin noin 50 minuuttia ja meillä kun oli huoltojoukot mukana oli mukava kun oli auttavia käsiä kun riisuttiin hepat ja laitettiin loimi niskaan. Pohja oli hiekkaa ja se on uusittu hetki sitten ja on paksuhko ja täten melko raskas varmasti töltille. Hieman oli heppa rinnasta ja satulan alta hikinen. Oli kyllä kiva reissu voi olla tyytyväinen fiksusti käyttätyviin heppoihin. Tänne pian uudestaan.

                                                           Diisan uusi pinkki riimu



5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onpas Diisalla tyttömäinen riimu! :)

Irkku kirjoitti...

Jooh ei uskois että omistaja on täti ikään ehtinyt :) Pitää sitä sitten ponille ostaa kun ei voi muille tollasia laitella.

Anonyymi kirjoitti...

Vau, siistin näköinen teidän traileri(+auto)!

Hienoa että heppa toimi hyvin maneesissa, eikä vierastellut kamalasti uutta ympäristöä :)

Ihana toi riimu, todella söpö

Irkku kirjoitti...

Kiitoksia heite :)

AnnemariKo kirjoitti...

Hienosti meni maneesissa näköjään. :) Hyvä hyvä!
Huh ja puh. Muakin sais joku hieroa, paitsi kaikki päästä polvitaipeeseen on kyllä niin kipeänä ettei varmaan tulisi hiromisesta mitään. :D
Päänsärky ja selkäsärky on kyllä kunnon lääkkeistä huolimatta aikamoista.. Mitähänt ulee huomisen valmennuksesta. :s No, haluan heti rodeopollen selkään ja mikä sen parempi kuin yksityisvalmennuksessa. Ei pysty ainakaan nysvätä mitä tulisi varmasti tehtyä, jos yksin muka ratsastaisi..

Mukavia maastoja olette taas päässeet tekemään kaverin kanssa. :) Niin se päivä pitenee kun neljältä vielä näkee maastoilla. Ihan kohta on ihana kevät.