keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Maastoiluja
Eilen laittelin Diisan valmiiksi kun Suvi oli tulossa neljän aikaan ratsastamaan että ehdimme ennen pimeää. Mentiin tutusti maastoon ja siellä reipas 45 minuuttia ja pätkä tölttiä ja takasin tullessa pihassa satula pois ja Suvi meni vielä loppuverkat siten.
Kuvan laatu on surkea mutta piti kännyllä ottaa kuvaa kaukana makoilevasta päikkäreitä viettävästä Veetistä. Nyt on poika jo alkanut ottaa taas päikkäreitä makuultaan, onko se lisääntyvän valon ansiota mene ja tiedä. Lumi täällä ainakin on kovaa ja jäistä että se ei ainakaan houkuta.
Tänään taas päästiin itse asiaan ja Anun ja Unton kans maastoilemaan. Lähdin puoli kahden maissa noutamaan heitä ja mentiin verkkaisesti. Tunnustelin tien liukkautta mutta tänään ei ollut liukasta vaikka tien pinta on toki jäinen, ehkäpä aamun kirpeä -16 pakkanen sai sen kuuraantumaan karheammaksi. Luonto oli todella kaunis, oikeaa lumijääkristallia joka puolella. Päivällä oli reilu -10 kun oltiin liikenteessä. Mentiin rauhallista käyntiä jota Diisa välillä hiukan johti reippaammin kun sai intoa jostain. Ei ravailtu kun metsässä kuului sahattavan puita jossakin aika lähellä ja hepat olivat pikkasen tirheinä ja kääntelivät korviaan suuntaan ja toiseen, ihmisiä oli jossakin lähistöllä mutta ei me nähty niitä.
Oli kyllä tosi ihana rento ja kaunis maastoilu päivä meillä. Käytiin saattelemassa pienen matkaa kavereita ja siinä kohtaa Diisa oli vissiin jo sitä mieltä ettei hän enää menisi poispäin kodista ja sain käskyttää hivenen voimakkaammin siitä että mihin suuntaan ja millä vauhdilla mennään. Kun käänsin kotiinpäin heppa oli ihan rauhallinen..sillä ei ole muutoinkaan tapana kotiin rynniä mutta huomasin että se käveli kyllä ripeästi lopun 500 metriä.


Kotona odotti heinät ja fleeceloimi hetkeksi niskaan kun neito oli hieman kaulaltaan hikinen pakkanen oli laskenut ihan -5 ja alkoikin hetken päästä sataa hieman lunta.
Taivaskin oli todella kauniissa "liekeissä" taas tänään kun aurinko laski. Kaksi tuntia reippaasti meni tänään aikaa.

Ei kommentteja: