lauantai 12. tammikuuta 2013

Montaa heppajuttua.
Eilen oltiin traileri katsastamassa ja se sai ihan kehuja kunnostaan. Tullessa poikettiin hakemaan purua 6 pakettia. Laitan tästä traileriinkin purua. Tänään aloitin aamupäivällä pihaton kunnollisemman alustan vaihdon märistä kohdista. Viisi kottikärryllistä vein lantalaan tavaraa.
Uusi puru tilalle ja pahnoja päälle. Nyt on taas pihatossa mukava raikas puuntuoksu. Aikaa hujahti tähän puuhaan ja sainkin mennä kipin kapin vaihtamaan ratsikamat päälle ja hain Diisan puomille.
Meille saapui taas Hanna ja Jaffa. Laitettiin hepat kuntoon liki samanlaisessa säässä mitä viime viikonlopullakin. Pakkasta noin -9 ja pientä lumitihkua tuli alas, osittain oli kirkasta kun lähdettiin liikkeelle noin puoli kahden maissa. Otettiin Anu ja Unto matkaan mukaan reitin alkupuolelta.
Tässä ollaan pitemmän maastoreitin kääntöpaikalla. Tie tosin jatkuu miehen kummisedän metsiin mutta emme ole sinne menneet vielä. Hepat oli aika virkkuja ja ehkäpä kolmen hepan ryhmä jo teki lisää jännityksiä. Mennessä saatiin katsoa kun Jaffa meni todella rivakasti edellä ja näytti sitä issikoiden vitosvaihdetta eli passia. Diisakin otti kunnolla laukalle ja hiukan jopa vastusteli kun pyysin siirtymään hitaammalle .Se todella tuntuu olevan tietoinen että kaveri on issikka ja sitä ei kuulu jättää :)  Muutenhan meillä ei ole mitään ongelmaa vaikka toinen lähtisi laukalle ei Diisa saa mitään hepuleita nytkin se totteli mutta oli selkeästi harmissaan moisesta jarruttelusta. Jarrutin siksi koska Unto meinasi lähteä takapaikalta kisaamaan edemmäs ja tilanteen rauhoittamisesksi mentiin sitten käyntiä joka oli reipasta. Oli kivaa hiljaisessa metsässä jossa kuultiin palokärjen kutsuhuutoja.

                                                       Kuurassa lenkin jälkeen

Takaisinpäin kun tultiin ja oltiin päästy liukkaalle tielle kompastui Diisa kunnolla tai ainakin ensin kompastui ja sitten liukkaus esti sen saamasta tasapainoon itseään, oli ehkä hokkien ympärille tullut metsästä jäistä lunta ja hokki ei purrut tiehen ja se likipitäen putosi polvilleen ja minä kippasin sievästi tienpintaan ohjat kädessä pysyen. Se oli niin alhaalta oleva niiaus joten en tullut kovin korkealta ja en kopauttanut onnekseni edes kypärää joka olisi varmasti mennyt vaihtoon koska tie oli todella jäinen ja kova. Selvittiin ihan pienellä säikähdyksellä tilanteesta. Minuunkaan ei sattunut mihinkään.  Kotona tutkailin heppaa ettei ole missään nirhaumia tai hokin reikiä enkä havainnut mitään poikkeavaa. Aikaa meni taas runsas parituntinen.

Molemmat loimitettiin ja Jaffa lähti taas kotimatkalle ja Diisa meni heiniä syömään Veetin kanssa tarhaan. Meinataan mennä ehkäpä käväisemään lähi maneesissa tässä piakkoin yhdessä Jaffan kanssa.

Harkitsemme tämän auton hankkimista uudeksi vetoautoksemme ja se on meillä nyt pitkässä viikon mittaisessa koeajossa kun on tutulla myynnissä ja saatamme käväistä appivanhempien metsäpalstalla  ja ottaa heppakärry mukaan ja Diisan kanssa metsäteille ratsastamaan niin saamme tuntumaa hepan vetämisestä tällä, voima tällä kyllä riittää nelivetoineen. Näin tämä hevosharrastus laajenee kun pitää hankkia traileri, auto ja talliakin jo haaveilen :)
Käväistiin vielä hakemassa paikallisen facebooke myyntipalstan kautta bongaamani korihylly johon saa mukavasti taillipyyhkeitä, suojia yms. tarviketta.Ei kommentteja: