lauantai 5. tammikuuta 2013

Trailerikaupoilla ja maastossa





Tänään haettiin aamupäivällä Blomertin kahden hepan traileri jota on tässä jo hetken tullut haaveiltua ja saatiinkin hienosti vm 2005 oleva tosi kiva traikku jossa on varustekaappikin. Kauppaan kuului myös pitkät puomit jos on tarve joskus poistaa väliseinä ja kuljettaa isossa tilassa heppaa. Myös kesärenkaat kuului kauppaan. Mies alkoi heti tekemään siihen pientä remonttia kun oli lastaussillan pumpussa jotakin vikaa ja hän sai sen itse korjattua ja jarrujen vaijereita pitää hiukan katsoa ja sitten leimaamaan laite. Eli saattaa hyvinkin pian toteutua se eka tavoite tälle vuodelle että pääsee maneesille.

Lähdin taas Diisan kanssa puoli kahdelta kohti toista tallia ja mentiinkin hetkeksi pyörimään kentälle. Oli kivaa huomata että hepan motivaatio oli melko hyvä heti kentälle mennessä. Se kulki heti käynninkin peräänannossa ja kaverikin siitä ihan sanoi että hän oli vilaissut että se kulkee niin heti. Otin herkistelyjä pysähdyksillä ja muutaman pienen voltin. Kulmat mentiin kohtuu nätisti. Jopa pohkeenväistö meni toisella yrittämällä kivasti läpi kun otin vain muutaman askeleen paluuta uralle.

Sitten suuntasimme tutulle metsämaastolle Unton ja Anun kera. Mentiin pieni uusi pätkäkin metsässä kun on nähty siellä sellainen polku niin käytiin se katsastamassa. Hepat oli reippaita ja hiukan huomaa että Diisa on pikkasen varautuneenmpi kyttäämään kaikkea. Nämä raketit varmaankin syynä siihen että hepalla on stressitaso hieman noussut. Mennessä ja tullessa itsekseni otin pätkät hidasta tölttiä ja se meni kivasti. Kotiinpäin tullessa sillä samaisella "vaarallisella" tiellä tuli auto vastaan ja heppa teki pienen säpsähdyksen hiukan ennen kuin auto meni ohi ja tämä auto ei juurikaan hiljentänyt. Joku pieni jännitys jäänyt hepalle jostakin. Hitaasti ja hyvin väistävä auto oli mennessä ihan ok. Noin kaksi tuntia vierähti taas hepan kanssa. Huomenna tuleekin kylään issikka ja mennään maastoilemaan heidän kanssaan. Koitan saada meistä sitten yhteiskuvaa.

Ei kommentteja: