maanantai 7. tammikuuta 2013

Maanantai, paljon suunnitelmia ja hevosasioita!
Tänään sovittiin päivä jolloin kirjoitamme sopimuksen tuosta lohkosta jonka vuokraan laitumeksi.Se on siis karvan alle hehtaarin  ja siinä ei ole ojia muuten kun vain tonttimme välissä menee oja johon tehdään sitten heppojen kulkemista helpottamaan ojarumpu. Lohko ylettyy noihin takana häämöttäviin ladon ja pienemmän suulin nurkalle. Se on ollut nyt pari vuotta vain niiton varassa  ja kylvetty noin 4 vuotta sitten luonnonniitylle joten se on parempi kuin hyvä tähän tarkoitukseen.
Olen jo tilannut hiukan aitatarvikkeitakin tuota ajatellen. Nauhat ja liittimet tosin uupuu kun menekki lasketaan tarkemmin kunhan on sen aika ja teemme kunnon suunnitelman materiaalista.


                                                            Diisa muru!

Tänään on hepoilla vapaata. Ollut aika vilpoinen viima vaikka pakkasta ei paljoa ole. Puut taas kauniissa kuurassakin.                                                    Kuusenhavut on haluttua purtavaa meillä.
Diisa on hieman hoikistunut tässä ja syinä on varmasti ainakin tarkentunut heinän syöttö ja uskoisin että säännölliset parin tunnin maastolenkitkin ovat vaikuttaneet osaltaan myös. Toivottavasti talvikarvan alta kuorituukin kesäksi kaunis ja linjakas neitonen.

Eilisen issikkakaverin vierailun mukavissa tunnelmissa katsoin kaikenlaisia hevosjuttuja aamulla netistä ja haaveilenkin kovasti että yhdessä voisimme ainakin jotakin toteuttaa. Kaverin kanssa se aina on mukavampaa ja säästöäkin syntyy kun voidaan mennä samalla kyydillä kun molemmissa talouksissa on nyt sitten hyvät traileritkin.

                                               Veeti päiväporkkanoiden parissa
Ei kommentteja: