tiistai 8. tammikuuta 2013

Puuhailuja ja pohdintoja

Tänään on ollut kohtuu kurja keli kun jo aamulla tuli räntää ja liki vettä kun päästin hepat ulos. Laitoinkin suosiolla molemmille fleecevuorelliset sadeloimet. Tänään olen pessyt loimen ja muutamat riimut sekä talli pyyhkeitä. Siivoilin myös heinäkatoksesta loppu säilöpaalin heinät tiiviimpään ja siirsin tyhjän lavan pois ja harjasin roippeita pois jotta mies saa taas uuden pyöröpaalin tuoda kunhan ehtii katokseen. Tykkään että tilan saa aina siivottua kun edellinen lava poistetaan niin eipä pääse heinä pilaantumaan maassa eikä hiiret pesiintymään elikkäs jonkilaista hygieniaa sekin.

Tänään ei ole ratsastusta Diisalla, huominen maasto peruuntui kaverin toimesta joten pitää varmaan keksiä pihassa hiukan jotain ja mennä tuohon takamaastoon lopuksi.


Tämä ainokainen elävä kuusi on nyt entinen, niinkuin kuvasta näkyy. Se säästyi liki näihin päiviin saakka. Jätettiin se  vitsinä kun pihatto tarhaa raivattiin siihen nököttämään. Olin varma että se ei ole siinä syksyllä enään kun ruoho alkaaa loppua. Yllättävän kauan se sai olla. Kävin sahaamassa pois ja seurana kaksi uteliasta ponia tutkailemassa että mitä ihmettä se emäntä kyykkii maassa ja äheltää siellä.


 Tänään tuli postista pieni paketti kun tilasin taas Börjersiltä paketin. Siellä oli hyväksi havaitut Mustardsin tilsakumit jotka on sopivan pienet issikalle ja ovat sellaista silikonimaista joustavaa kumia ja kengittäjä kehui ainakin joten otin toiset tilalle jos eivät kestä koko talvea ne ensimmäiset. Sitten tuli vielä kahdet heijastin jutut jalkoihin. Yhdet parit on jo mutta saa takajalkoihin myös. Isoja jousellisia kahvoja tarhaan ja hyppyvaijeri sähkölle kun aitaa jatketaan. Kilon pussukka valkosipulilastua. Nytkin meillä on taas menossa hepoilla kahden viikon kuurit ja Diisa saa vielä extrana merileväkuurin. Hööksiltä piti mennä vielä kans tilaamaan jotakin mukamas alennumyynnistä , sitä sitten odotellaan kans.

Huomenna tulee aamusella käymään viljelijä jolta vuokraan peltoa. Hän minulle nyt alkoikin kaupitella niinsanotusti vielä asfalttitien toiseltakin puolelta reilun puolentoista hehtaarin lohkoa. Eli olisi mahdollisuus saada laidunta oikeen rutkasti ja se on samalle luonnoniitylle kylvettyä mitä tämä jo aikomanikin on. Juttelimme eilen mieheni kanssa aiheesta ja hän lupasi kyllä niittää kun emme kyllä kahta isoa laidun alaa voida ensi kesänä aidata ja laittaa kuntoon kun on se kenttäkin laitettavana. Meillä kun on traktori itsellä ja on jopa kyntöaurat, peräkärryt, kauhat ja piikit mutta ei ole niitto juttua kun on vaan sellainen millä silputaan eikä ole lannoitelevitintä kun jotakin pitäs viskoakin aina välillä sinne. Mies kyllä meinas ettei olis nyt niin iso ongelma hän kun on maalta ja heillä vielä sukulaiset viljelee jotka asuvat tässä melko lähelläkin.. Hän on itse jo alle kymmenvuotiaana hoitanut isojen peltojen kynnöt yms. Säilölle sais varmaan jokusen paalinkin sitten sieltä kunhan löytää tekijän kun pitää olla ne aineet, muovit ja laitteet. Olen miettinyt ja miettinyt että mitä tässä tekee. Jos päästää noi käsistään ei niitä tuskin enää tarjota ja olis ihan tossa liki tää toinenkin lohko.
Tuleeko minusta nyt sitten kohta joku hevosfarmari :)Ei kommentteja: