torstai 30. toukokuuta 2013

Kotiläksyjä

Vaikka ukkosen painostus saa ilman melko hikiseksi ja tukalaksikin oli minun pakko ottaa heppa iltapäivällä tai alkuiltaahan se jo on toisille klo 18 aika. Laittelin hepan kuntoon ja vein kentälle eilistä harjoitusta mukaillen parit merkit pitkänsuoran päihin. Ensin menin hetken käyntiä ja herättelin heppaa kuulolle ja kulmat otin huolella ja huolehdin ettei heppa mennyt alta pois vaan oli hallinnassa joka askeleella. Aloin tekemään harjoitusta jonka vaiheet kertasin ja ongelmakohdat mielessäni ensin. Otin hitaasti askel askeleelta kulmiin täyskaarron ja sitten ihan seis ja paluun pohkeenväistöllä ennen merkkiä uralle. Saman päädyn harjoitus mitä eilen valmentajan kanssa oli hankalampi. Diisa yritti joko kääntyä turpa uraa kohti tai estäessäni sen alko venkoilla pakittamalla tai lähtemällä ihan vastakkaiseen suuntaan väistämään. Pysäytin hepan pariin kertaan ja otin hitaasti ja selkeästi uudelleen, raipallakin jouduin pari kertaa huomauttamaan ja sain kerran jopa pienen pärskähdyksen palkaksi ja liikettä heti sujuvasti.. Vasta sen mentyä suurinpiirtein oikein menin seuraavalle kulmalle. Kehuin hyvästä työstä ja päästin hetkeksi pitkille ohjille kävelemään. Sen jälkeen otin tölttiä ja yllätyksekseni vasen kierros meni tosi, tosi hienosti eli heppa pysyi ihan itsestään uralla ja tölttikin oli ihan kohtuullista. Sen jälkeen otettiin ravia ja laukannostot ja puoli kierrosta laukkaa. En vielä oikein uskalla yrittää laukata koko kenttää kun se on toisesta päästään hieman ongelmallinen...tai ainakin oli kun oli märempi...pitää tutkia nyt pohjaa uudelleen josko siellä voisi kokeilla kunnolla laukkaa kierros kerrallaan että oppisin ylläpitämään ja ohjaamaan laukassa paremmin.
Olen niin iloinen kun se laukka nousee nyt niin kivasti.

Kentällä meni noin puolituntia ja sen jälkeen mentiin metsään ihan tuohon takametsän polulle kiertämään se kahdesti ja päästin laukkaamaankin ja se oli hienoa...hallittua eikä mitään kaahimista. Tölttikin meni ihan ok metsässä. Ravi piteni oikein hurjasti kun vähän vielä maiskutin.

Heppa sai märällä sienellä pyyhkimisen ja öttiäisiä vastaan pikiöljykäsittelyä ja ihottumaloimen niskaansa kun niitä polttiaisia ja hyttysiä on ihan totaalisen paljon. Päästin hepat nyt uudelle lohkolle illaksi vielä syömään noin puolitoista tuntia vihreetä. Sieltä hain ne suoraan pihattoon nukkumaan ja iltaruokiaan syömään.

Ei kommentteja: