keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Helteinen valmennus

                                  
       Tänään sain nauhat laittamiini keppeihin jotta nyt on kolme lohkoa laitumella. Eilen oltiin iltasella ratsastamassa ja oltiin noin parikymmentä minuuttia ensin kentällä ja minä työstin lähinnä reipasta liikkumista uralla pysytellen ja on kivaa huomata että heppa alkaa aina vähemmän ja vähemmän koittaa punkeamista vasemmassa kierroksessa sisälle. Treeni on purrut ja siitä valmentajakin tänään huomasi mainita että alkaa sujumaan uralla se vasenkin kierros ravissa.

maastoon mentiin ja siellä nähtiin koiranulkoiluttajia ja oli siellä lähistöllä monttupyöriäkin päristelemässä, onneksi eivät tulleet mistään niskaamme. Otettiin pätkä reippaampaakin. Noin tunti meni kaikenkaikkiaan aikaa.

Tänään meillä olikin valmennus. Ilma oli melko helteinen mutta tuuli armahti hivenen.

                                                  Hanna ja Jaffa työskentelevät

Ensin oli minun ja Diisan vuoro. Diisa ei tuntunut helteestä mitenkään uuvahtaneen vaan oli mukavan reipas ja hiukan pelleili alkuun että pelotti jotkut asiat kentän laidalla ja säpsähteli mutta niinkun itsekin arvaan se on vain töistä laistamisen yritystä  ja en kiinnittänyt asiaan huomiota vaan annoin pohkeita ja rauhallisesti vaan eteenpäin. Se unohtuikin sitten nopeasti. Vieressä laiduntavat ruunat hiukan tuppasivat viemään ensin keskittymistä mutta kyllä neito sitten alkoi hyvään yhteistyöhön kanssani. Saatiin ensin heppa hyvälle kuulolle avuista ja käynti sopivan tempoiseksi jossa se ei ryysinyt  vaan meni energisesti mutta kuuliaisesti sekä kulmat että suoratkin sivut valmentaja halusi meidän tekevän muutamat etuosakäännökset ja niissä oli tänään kyllä sanomista. Heppa oli hiukan toista mieltä moisesta ja saatiinkin vääntää niitäkin tovin jotta meni läpi.. Sen jälkeen laittoi Tanja meille palikat suoran  sivun molempiin päihin uran sisäpuolelle ja tarkoitus oli että menen ensin käynnissä uralla ja kartion jälkeen ratsastan huolellisesti kulman ja sen jälkeen täyskaartoon ja takaisin uralle pitää siirtyä ennen kartiota ja pohkeenväistöllä ja sen jälkeen heti kartion kohdalla tölttiä seuraavalle kartiolle ja sama uudestaan. Siitähän se alkoikin oikea punnerrus. Heppa ei alkuun ymmärtänyt ollenkaan väistää takaosallaan vaan puski turpa kääntyen uraa kohti valmentajan antaessa käskyä minulle lopettaa moinen touhu heti tykkänään! Sitten otettiin askel askeleelta se homma. Jouduin pinnistämään itseni jotta hallitsin sisäpohkeella ja ohjalla heppaa ja samalla piti olla tarkkana ettei se pääse kääntymään uraa kohti turvastaan vaan väistää sivulle. Kun tätä oli tahkottu useita kertoja kummassakin päässä alkoi se hiukan jo sujumaan ja heppa hokasi mitä siltä yritin pyytää. Lopetimme siihen että pääsin menemään noin kolmasti kumpaankin päätyyn väistöt ja tölttipätkän kartioiden välillä. Olipas tämä erityisen haastava harjoitus mutta ehdottoman hyvä meille. Lopuksi otettiin sitä löysällä ohjalla ravailua molempiin kierroksiin ja siitä saatiin kehuja että on tosiaan harjoittelu tuottanut tulosta.
Kotiin tultua sai heppa pesun sienellä ja käytin hiukan ihoon jätettävää shampootakin ja sen jälkeen heppa pääsi piehtaroimaan ja syömään vihreetä muutamaksi tunniksi vielä.

Meillä onkin nyt sitten aika haastava kotiläksy ja kirjoitin oikein ylös paperille asioita joista valmentaja tuossa harjoituksessa minulle huomautti ja mitä siinä pitää muutenkin muistaa. saapa nähdä miten sen saan sujumaan :)

2 kommenttia:

BeeDee kirjoitti...

Etsin islaninhevosaiheisia blogeja ja päädyin tänne. Mutta mitä täältä löytyikään! Olen aina miettinyt minne lahja on päätynyt ja millainen siitä kasvoi :).
https://lh6.googleusercontent.com/-P0Rz6zkTdCU/Uad6OcQeWhI/AAAAAAAAACE/X3ufPJIbQc0/w740-h555-no/Imetys2.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-XqgJsvXO0hw/Uad6ORJAkOI/AAAAAAAAACI/d26NxjICtsU/w740-h555-no/varsu.jpg

Irkku kirjoitti...

No jopas jotakin! Hienoa nähdä Lahjasta tuollaisia kuvia!