maanantai 27. toukokuuta 2013

Laidunkausi avattu!

Lauantaina mies aloitti heti aamulla tekeen laidunta. Tolppia maahan raakaa voimaa käyttäen.
Pieni tauko välissä ja taas jatkui homma. Lauantaina jo pääsi Diisa riimunnarussa kiertelemään laitumelle ja kyllä se oli aika tohkeissaan. Sunnuntaina sitten jatkettiin taas aamulla ja kohta meillä oli laidun liki valmis. Sunnuntaina päästin molemmat yhtäaikaa ensimmäiselle lohkolle. mitään revitystä ei nähty.

 Noin 0,9ha on aidattu. Sen tulen lohkomaan kolmeen eri osaan jossa kiertää laidunnus. Nyt on ensimmäinen lohko jo käytössä.

Laitumella ollaan pari tuntia päivässä nyt alkuun. vaikka on totuteltukin vihreeseen jo hyvän aikaa on parempi olla varovainen voimakkaan ruohon kanssa. Onneksi tämä lohko on luonnonniitylle kylvettyä joten ei ole ihan pelkkää tehoheinää.

Diisalla oli viikonloppu vapaata kun on ollut työllistettynä tässä hommassa itsekin. Tänään mentiin illemmalla ratsastamaan Anun ja Lahjan kera. Mentiin ensin kentällä vartiksi pyörimään ja otin tölttitreeniä ja hieman taivutuksia ja sitten laukannostoja ja pitkillä sivuilla laukkaa. Kivasti se nousee jo melkein ajatuksesta löysällä sisäohjalla. Suitten mentiin metsään ja tehtiin noin kolmen vartin lenkki joka sisälsi pari reipasta pätkää niin tölttiä, ravia kuin jokunen askel laukkaakin. Nyt on tullut kaikki öttiäisetkin jo hevosten harmiksi. oli isoja paarmojakin jo kiusaamassa ja polttiaisia on ollut pitkin päivää varsinkin kun hepat menee laitumelle nousee heinikosta  polttiaisparvet. Pikiöljyä ja suihkeita menee.
Ei kommentteja: