sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hellettä

Torstaina tuli Suvi ratsastamaan Diisalla ja suoritettiin noin tunnin ratsastus metsässä. Suvi ravasi ja käveli Diisan kanssa ja minä olin taas pyörällä. Heppa oli rento. Pihassa oli sitten loppuverkat ilman satulaa.

Perjantaina vaikka olikin hyvin hiostava ilma ja elohopea liikkui 27 asteen paremmalla puolella lähdin kun olin kysynyt naapurista kenttää lainaksi niin tekemään aiotun treenin mitä tehtiin valmennuksessakin. Kävelin heppaa säästääkseni kentälle ja matkaan meni noin 20 minuuttia. Repussa riimu, naru ja vesipullo!

Kentälle päästyäni lähdin heti tölttiin ja sain heti alusta lähtien sen reippaana ja melko mukavana. Hiukan heppa arkaili tuulta ja kentän nurkkia vaikka tuttu kenttä olikin niin ympäristö on hieman kokenut muutoksia sitten viime käymän. Työstin tölttiä vartin verran molempiin suuntiin. Vasenkin meni melko kivasti. Kenttä ei ole mikään kovin iso joten tuntui kyllä välillä että en ehdi suoristaa hevosta kunnolla kun taas on edessä kulma. Sitten tein sitä sisäohja löysällä olevaa harjoitusta varsinkin siihen vasempaan kierrokseen. Ravuutin heppaa ja se ravasikin tosi mukavasti ja laukkaakin mentiin ohja löysällä ja onnistuin jotenkin kummasti rentoutumaan itsekin selässä. Jotenkin ihmettelenkin kun ohjat on löysällä niin parannan istunnan suhteen rentoutumalla paremmin. Hain myös harjoitusravissa rentoa mahdollisimman taakse painottuvaa istuntaa ja koitin rentouttaa polvia enemmän liikkumaan ja välillä se tuntui jopa löytyvän ainakin hieman sellainen mukava tuntuma tuli hommaan että jyvällä ollaan :) Lopetin treenit jotka olivat 25 minuuttia tehokasta reipasta työskentelyä siinä helteessä niin pätkään oikein terhakkaa tölttiä. Hyppäsin pois selästä ja löysäsin satulavyön ja sitten otin suitsetkin pois ja vaihdoin riimuun. Vettä tarjosin ja lähdin kotimatkalle kävellen.

                                                 Kotimatkalla sai vihreääkin maistella

Heppa sai kostella pyyhkimisen kotiin tultua ja pääsi vihreälle jatkamaan mutustelua.

Lauantai ja sunnuntai oli hepalla vapaata. Piti sunnuntaina iltasella mennä pieni maasto mutta ukkoskuurot tuli päälle ja satelikin hieman. Ilma tosi painostava edelleenkin.Kenttä työmaakin etenee pikkuhiljaa. Pohja tasottuu ja kentän todellinen koko alkaa todellakin näkymään. Siitä tulee kyllä komean kokoinen.

Anun kanssa on molempina viikonlopun päivinä tervattu tolppia ja nyt niitä on tervattuna noin 60 kpl joten parisenkymmentä kun vielä tervataan on laitumen tolpat siinä. Niitä on yli puolet vielä tervaamatta että on tuota puuhaa vielä riittämiin. Laitumelle on tehty kulkuväylä ojan yli ja sinne laitettu ojarumpu.
Ei kommentteja: