tiistai 14. toukokuuta 2013

Säpäkkä sademaasto

Eilen oli Diisalla vapaa sunnuntaisen pitkän maaston jälkeen ja neito oli vissiin tänään jo sitä mieltä että hanaa!! Kun oltiin saatu varustettua hevoset alkoi vesitihku muuttua ihan sateeksi. Se ei kuitenkaan muuttanut suunnitelmia vaan muutaman pihassa  kierretyn kierroksen jälkeen suuntasimme takametsän kautta isommalle soratielle. Diisa tuskin malttoi kävellä vaan alkoi tepastella oikein aktiivisesti käyttäen takapäätään hyvin ja pyyteli pariin otteeseen että joskos mentäis vauhdilla. Kun en päästänyt se tyytyi kävelemään oikein reipasta ja energistä käyntiä ja Lahja sai ottaa meitä ravilla kiinni.
kun oltiin päästy soratiellä tehtaan ohi päästettiin hepat vauhtiin ja sain miltei heti hepasta irti hyvän töltin. se oli todella energisellä tuulella. Töltti löytyi miltei heti ja sain siihen puhtia ja nostetta kun annoin hiukan reippaammin pohjetta ja hipasin raipalla ja maiskutin. Sain jopa huomattavasti nopeampaa tölttiä tulemaaan kun kannustin heppaa eteenpäin pidätteän samala että pysyy paketissa. Niimpä se otti jossakin kohtaa laukalle parit askeleet ja sitä kautta siirtyi jonkintasoiseen passiinkin jota se meni hetken...aloin siitä sitten hiljentämään töltille uudestaan. Metsäpolku mentiin suurinpiirtein käynnissä joskin edelleen todella reippaasti. Heppa tuli kevyeksi edestä ja oli todella takaosastaan niin energinen että tuntui kun sinne olisi asennettu jokin turbomoottori, sen tunsi niin selkeästi kuinka heppa käytti tehokkaasti takaosaansa.
Mentiin uudelleen soratielle ja taas reipasta tölttiä. maasto oli noin kolmevarttia mutta tehokkuudeltaan tämä reissu oli kyllä harvinaisen reipas. Heppa oli puolikilometriä ennen kotia jo tosi rennonkin oloinen ja hakeutui aika alas eteen ja päristeli.

Huomenna on valmennus taas iltapäivällä. Toivottavasti tämänpäivän energiaa nähtäisiin myös huomenna!

Ei kommentteja: