sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viikonlopun toimet


 Ville onkin ollut vielä koko viikonlopun meitä viihdyttämässä täällä ja vasta huomenna tapahtuu heppojen vaihto. Viikonloppu on ollut kiva ja Diisa on ollut vapaalla vaikka piti tänään ratsia mutta tuli muutoksia ja tehtiinkin hyödyllisiä ja hevosiinkin liittyviä asioita taas muiden ohella.


Mentiin katsomaan miehen sedän metsäpalstalle menevää kapeahkoa tietä jota kuitenkin henkilöautolla pääsi kiitettävästi menemään. Olemme jutelleet aikaisemmin tiestä kun olen kartoitellut maastoreittejä, nyt käytiin ajamassa tämä noin 2.3km pätkä edestakaisin. Meiltä on tuon tien alkuun matkaa reilut pari kilometriä. Saa noin 10 kilsan lenkin siten tehtyä kun tuon reitin menee meiltä käsin. Miksi en tiedä täällä vielä kaikkia polkuja on syy siinä koska me olemme muuttaneet tänne vasta 2005 eikä ole tullut ihan vielä kaikki nurkat tutuiksi.  Tähän paikkaan missä nyt asumme muutimme 2008 kun talomme valmistui.
Tästä saamme kivan maastoreitin ja pitäisi olla suht rauhallinen tie kun sen varrella ei ole vakituista asutusta lainkaan. Kaunis punainen vanha talo piharakennuksineen on ehkäpä kesäkäytössä tai sitten vallan tyhjillään.
Jatkoimme matkaa miehen toisen sedän tiluksille ja siellä mentiin rohkeasti saavien kanssa viljasiiloon. Hän viljelee valtionsiemenvilja varastolle jotakin kauran siemenviljaa ja hän lupasi jättää siiloon minulle kauraa. Todella hän oli jättänyt hippasen! Valuttelimme kahteen isoon saaviin kauroja ja noin  120-130 litraa meillä oli saaliina ja siiloon jäikin vielä meitä odottamaan loppu. Maksua hän ei ole suostunut ottamaan jo aikaisemmin kyseisestä kaurasta tulleista ja antamistaan pahnapyöröpaaleista ja nyt itse kaurasta. Sanoinkin hänelle että poikkeamme jouluaattona tuomaan hiukan joulupukin tuliaisia kun maksu ei kerran kelpaa, naureskeli vain ja toivotti tervetulleeksi.

Hepoille olen tänään katkonut taas kuusiakin reilusti ja ne ovatkin ahkerasti niitä järsineet.
Huomenna odottelenkin kengittäjältä soittoa että hän tulee laittamaan ne tilsakumit viikolla. Samoin säilöheinää tuodaan vielä ennen joulua muutama pyöröpaali.


3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Sulla on hyviä suhteita reiluihin ihmisiin! Kannattaa olla, kun on heppoja :)

Irkku kirjoitti...

juuh on kyll hienoa et on tuollaisia ihmisiä ja koitetaan itse kans olla reiluja kun tulee sellanen paikka et me voidaan olla avuks ja tuo mies on kyll ollutkin talkoissa paljon sukulaistensa luona.

AnnemariKo kirjoitti...

Vitsit kun oon monta kertaa tuumaillut, että mikä vieteri tuonne sankoon menee. Minun silmissä näytti ihan vieteriltä, kunnes joku viisaampi totesi sen olevan putki. :D No, on ainakin ollut aivojumppaa raihnaisille aivoilleni. :)