tiistai 11. joulukuuta 2012

Lomailua ja joululahja



                                                                  Luminen Ville

Diisa on ollut nyt vapaalla kolme päivää. Huomenna on tarkoitus taas mennä kaverin kanssa aamupäivällä maastoilemaan. Eilen oli kiva katsella heppoja kun ne kirmailivat keskenään useaan otteeseen tarhassa joten ei ole mennyt loma pelkäksi seisoskeluksi.
Tänään tuli pientä lumitihkua joka oli oudon jäistä vaikka pakkasta oli kuitenkin 7 astetta. Illalla sisälle tullessa sai kunnolla harjalla krapsia lumet pois heppojen selästä.






Tänään toi posti itselleni ostamani joululahjan. Kirja on ennakkotilattu Pro Agriasta.
Kirjan esittely kopioitu Pro Agrian sivuilta:

Hevoset antavat jatkuvasti merkkejä terveydestään, hyvinvoinnistaan, ravitsemuksestaan ja käyttäytymisestään. Näiden signaalien havaitseminen ja tulkitseminen vaatii taitoa. Hevoshavaintoja-kirja kertoo, kuinka merkkejä voi hyödyntää käytännössä.
Hevoshavaintoja-kirja opastaa aluksi, kuinka teet hevosestasi ja muista hevosista havaintoja tarkasti ja objektiivisesti. Älä kiirehdi johtopäätösten tekemisessä, vaan kysy aina ensin itseltäsi kolme kysymystä: Mitä näen? Mistä se johtuu? Mitä minun pitää tehdä? Esimerkiksi nuoleskeleva hevonen voi antaa tietoa ruokintarytmistä ja turvonneet jalat voivat kertoa liikunnan puutteesta. Voit hyödyntää tietoja toteuttaessasi korjaavia toimenpiteitä. Hevoshavaintoja-kirjan avulla opit erottamaan havainnoimisen ja katselemisen.
Selkeä ja havainnollinen käsikirja sopii kaikille hevosten kanssa toimiville aina harrastajista ammattilaisiin. Teoksen 350 valokuvaa ja piirrosta kehittävät taitoa tulkita hevosten antamia merkkejä käytännön tilanteiden avulla.
Hevonen antaa merkkejä aina ja kaikkialla, joten ole valmis ottamaan niitä vastaan. Hevoshavaintoja-kirja auttaa sinua kehittämään havainnointikykyäsi.


6 kommenttia:

RH kirjoitti...

Jaa, hevosistakin on tehty tuollainen... oon töissä selannu "Lehmähavaintoja" ja "Kanahavaintoja", mutta varmaan tuokin jossain vaiheessa osuu silmään. Jahka tästä töihin pääsen...

Irkku kirjoitti...

Kanahavaintoja kiinnostaisi myös minua! minä niin haaveilen että saisin maatiaiskanoja jos saan sen tallin tänne vielä niin siihen yhteyteen pieni kanala olisi niin kiva.

Marjut kirjoitti...

Itsekin mietin ton kirjan hankkimista, pitäisi vain ensin päästä vähän tutkimaan livenä sitä... :)

~ Beeda kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Irkku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Irkku kirjoitti...

Lukaisin koko kirjan eilen illalla kannesta kanteen. Kuvat on kyllä hyviä ja niitä on paljon. Itse henkilökohtaisesti vaikka pidän itseäni melko noviisina hevospitäjänä...on tuo kymmenien vuosien koirien ja muiden eläinten kanssa touhuaminen tuonut vissiin jotakin taitoja sillä en oikeastaan löytänyt mitään kovin uutta tuosta kirjasta mitä en jo tietäisi...ihan hyvä paketti mutta ei oikeen avannut mitään uutta. Toisin kuten esim. Kaimion kirjat joissa todellakin syvennytään hevosen käytökseen...pääosin tekstein ja esimerkien...tässä kuvat enempi pääosissa ja ihan hevosen perusjuttuja mitä on muissakin kirjoissa. Taitaa jäädä itselle vaan kirjahyllyyn koristeeksi tai sitten laitan eteenpäin. Kannattaa siis tutustua kyllä ensin...kirjan esittely tekstistä sain kyllä hiukan eri kuvan.