perjantai 14. joulukuuta 2012

Kiva maasto                                                 Pidetään tuumaustaukoa Diisan kanssa

Tänään oli ihan kiva ilma vaikka hiukan tuuli puhalteli äkäisemmin aukeilla mitä näilläkin nurkilla on täällä tasaisessa Satakunnassa. Kaveri perui maaston jouduttuaan  töihin. Lähdettiin Diisan kanssa sitten kuitenkin kahdestaan. Mentiin takametsän kautta soaratielle ja tultiin kuvien peltoaukeanreunaa kulkevan tien päähän ja mentiin se noin 600m pätkä rauhallista käyntiä.

                                                            Tuolta me tultiin

 Metsä osuudella oli kiva kuunnella korppeja ja muita lintuja. Otettiin taas ensin pätkä hidasta tölttiä ja kun oli saatu tilsat kunnolla irti niin reipastakin vauhtia tultiin pätkä. Hiljensin kuitenkin hyvissä ajoin ennekuin tullaan lähelle erästä teollisuustonttia jonka ohi kuljemme. Siellä kun oltiin vielä töissä. Siellä lastataan isoja autoja, trukit pyörii ja piippaa ja kaikenlaiset kolahdukset, suuretkin on mahdollisia ja tien toisella puolella on ihan muutaman metrin päässä valtava pudotus vanhalle soranottomontulle...joten en ikinä riskeeraa siinä kiirehtimällä. Meillekin postia jakava nuorimies jonka kanssa eilen juuri osuin laatikolle sopivasti tuli autollaan  tuossa kinkkisessä kohdassa vastaan mutta hän tuli niin hiljaa ja minä tulin suosiolla alas satulasta ja väistimme tehtaan puolelle eikä sinne montunpuolelle, se kohta on tosiaan aika hurja kun siinä ei ole mitään aitaa edes sinne jyrkkään pudotukseen.Olen vienyt syksyllä hepan parista kohtaa missä tiedän että penger on kovaa katsomaan aika liki reunaa että se näkisi sen mitä siellä on...luotan kuitenkin että se viisaana sen ymmärtää mutta pelästyessään ei ole varmaa mitä tapahtuu joten koitan aina minimoida tuossa kohtaa turhat riskit.


                                                    Ei ole ollut muita kulkijoita hetkeen tässä.


Meidän lenkki oli noin kolmen vartin pituinen tällä kertaa.  Huomenna tulee hevosten vaihto kun Ville menee takaisin kotiinsa ja lopettaa lomansa ja tilalle tulee ensimmäiseltä ratsukoulutuskuukaudeltaan palaava Veeti poika.


                                                          Pahnoja pulkalla

Mies osti viime talvena pulkan kun hän ajatteli että tarvitsisi sitä jossakin metsähommassa kun oli se tapaninmyrsky ja hän oli setvimässä niitä kaatuneita puita. Pulkka jäi kuitenkin ihan käyttämättömäksi ja minä keksin sen nyt kun lumi tuli maahan että sillä saa kevyemmin vietyä heinäkassit ja pahnat tarhaan ja pihattoon.

Tänään kun olen muutenkin tehnyt siivouksia ja pyykinpesuja innostuin vielä illalla pesemään heppojen fleeceloimet ja riimutkin.


Ei kommentteja: