tiistai 20. marraskuuta 2012

Uusi kiva maastoreitti





Hepat pääsi tänään meillä ulos jo kuudelta kun heräsin miehen lähdettyä töihni eikä uni enää tullut.
Siivosin pihatonkin, laitoin vedet ja lisää pahnoja. Sitten olikin kiva lähteä maastoon kun hommat oli tehty.

Lähdin liikkeelle noin puolikymmeneltä  ja kaveri tulikin jo hiukan vastaan kun olin kääntymässä viimeiselle tiepätkälle.  Mentiin uudelle maastoreitille ja päätettiin että jos on liian jännää hepoilla kun puuskissa oli aika navakkaakin tuuli niin tullaan takaisin tutulle reitille. Hepat meni ihan nätisti ja olikin hiljaista muun liikenteen suhteen. Ei muuta kuin pari autoa vaikka noin 4 kilometriä mentiin sorateitä missä liikkuu kohtuullisesti autoja. Loput reilu 6 kilometriä oli joko kuvankaltaista metsätietä ja tuokin pätkä oli yli kilometrin ja päättyi metässä nuotiopaikkaan jota tultiin  takaisin isommalle soratielle tai peltojen keskellä meneviä tuonkaltaisia teitä.

 Otettiin pari reippaampaakin pätkää. Anu ja Unto laukkasivatkin pätkän ja me tultiin Diisan kanssa kohtuullisen kivaa tölttiä perässä. Neito malttoi töltätä kohtuu nätisti. Oli kiva huomata että heppa oli kevyt edestä ja muutenkin rento.
Vettäkin tihuutteli mutta se ei kyllä haitannut hienoa maastoreissuamme. Minulla tietty ne uudet sadechapsit kotona! Ei Sade silti ollut niin isoa että olisi kastellut juurikaan. Aikaa meni noin pari tuntia taas ja matkaa karttapalvelun mukaan noin 10.5km. Kyllä oli poni aika väsyneenkin oloinen kun tultiin kotipihaan. Hyppäsin selästä itsekin jaloittelemaan noin 300m ennen kotia ja löysäsin satulavyötä. Heppa oli aika hikinen taas kaulastaan.

Se sai tarhaan päästyään korjatun fleecesadeloimen ja taittelin kaulalle vielä irrallisen fllecehuovan toviksi ja heinät eteen. En tiedä ihan vielä että onko huomenna vapaa hepalla vai teenkö jotain pientä pihassa. Lauantaiksi sovimme jo uuden yhteismaaston :)

Ei kommentteja: