maanantai 19. marraskuuta 2012

Paikkausta ja ratsastusta
Diisan melko vähän käytetyssä RainBusters loimessa on ollut repeämä jota olen paikannut ensin liimautuvalla sadekangaspaikalla. Se ei vaan tunnu pysyvän, on vähän huonossa paikassa tuossa lavan päällä.  Tilasin törkeän kallista paikkausteippiä joka soveltuu jopa purjeisiin, markiiseihin yms... Tear-Aid nimistä materiaalia ja laittelin nyt siitä paikat.

Mies siirsi eilen pois pihasta kauhan ja trukkipiikit joten nyt minulla on mahdollisimman suuri tila ratsastukseen. Tein taas hiukan kentällä tötsistä pujottelua kahdeksikon muodossa.
Laitoin jalkaani netistä yksityiseltä ostamani Pfiff merkkiset kokopaikka ratsarit. Oli hiukan turhan viileää kun en laittanut pitkiksiä alle.
Kentällä mentiin käynnissä kumpaankin suuntaan ja keskityin kulmiin taas kunnolla. Heppa oli jotenkin heti paremmin kuulolla mitä se oli perjantaina kun aloiteltiin taas nämä kiemurat.
Otin taas pysähdyksiä ja parit isot voltit. Sitten koitin saada ravia mutta sain vain ravitahtista tölttiä. Meillä on vielä hiomista ravissa että se saadaan kentällä ilman esteitä tulemaan ja varsinkin jatkumaan kierroksen pari ilman että tölttää. Tölttäsin sitten ja hiukan hion sitä ja sainkin oikeaan kierrokseen hyvää tölttiä muutaman pätkän. Otin isoa kahdeksikkoa kumpaankin suuntaan sekä käynnissä ja töltissä. Otin käynnissä isolle ympyrälle. Kokeilin sisäohja melko löysänä ja tuki ullkohjalla mennä ympyrällä ja jokseenkin se ihan onnistui yllättävänkin hyvin vaikeampaan suuntaan varsinkin tuntui että heppa taipui paremmin omatoimisesti...vaikka en sisäpohkeella juurikaan tehnyt mitään.  Tätä pitää kyllä alkaa kokeilemaan enemmänkin. Yksi peruutuskin tehtiin niin että kummallakin jalalla astui neljä askelta taaksepäin.  Kun aikaa oli mennyt reilu puolituntia lähdettiin metsään pitkin ohjin ensin ja sitten otin pätkän ravia eikä se meinannut maastossakaan heti oikeen löytyä mutta sain kun sainkin pätkän niin siirryin nopeasti kehujen jälkeen töltille. Tein noin vartin lenkin ja kotipihaan tultua heppa oli heti pysähtymässä kovasti keskelle pihaa että tulisin pois selästä. Otin jalkkarit pois ja sain hieman mutkittelevan ja hangoittelevan hepan liikkeelle. Menin hetken aikaa ilman jalkkareita ja venytin omatkin jalat ja rentouduin istumaan tiiviisti mutta rennosti satulassa.Diisa sai ratsastuksen jälkeen hetken mutustaa ruohoa ennenkuin vein sen tarhaan takaisin Villen seuraan joka jo hiukan huolestuneena huuteli pari kertaa.Ratsastuksen jälkeen miltei aina Diisa menee piehtaroimaan ja niin nytkin. Vein hetken päästä päiväheiniä ja tulin tekemään sisälle postausta ja kahvittelemaan.

Ei kommentteja: