lauantai 23. helmikuuta 2013

Valmennus

                                                                  Lahja

Aamulla jo kuuden maissa kävin päästämässä hepat ulos. Ja ei ollut aamulla mitään kummempaa tohinaa kun heinät oli saatu niin porukka söi välillä kolmistaan samasta läjästä ja välillä oli joku yksinään kasalla.. Veetin kanssa saattaa hiukan tulla paikan sanomista kun se on ollut Diisaan nähden pomo ja Lahja tamma on myös ollut entisessä paikassaan pomottava. Tytöt tuntuvat ainakin löytäneen leppoisan toveruuden.

                                        Aamulla leppoisaa tönöttelyä emännän tehdessä hommia :)

Suvi tuli yhdentoista maissa meille ja alettiin laittaa Diisaa kuntoon valmennusta varten. joka olisi lähitallilla. Mentiin ratsain paikalle kun tuttua on reitti ja pari kilsaa matkaa se kävisi hyvästä alkuverkasta.

Tunti oli tosiaankin ihan tunnin mittainen ja opettaja Hanna kyseli niin hepan kunin ratsastajankin taustoja hieman Sovittiin ettei hän puutu tosiaankaan askellajiin Diisan kohdalla kun se ei vielä ravaa kokoaikaa ja Suvin keskittyminen kärsisi jos hän koittaisi vain ravata ja heppa töltätä. Helpompaan kierrokseen diisa ravasikin oikein nätistä ja opekin kehui tyttöjä :). Opettaja oli oikein asiantuntevan ja mukavan oloinen ihminen. Selkeät reippaat ja kannustavat ohjeet. Neuvoi ja jaksoi toistaa olematta ärtyisä.


Tunnilla olivat Suvin lisäksi Tiia Timpan kanssa. Aluksi he työskentelivät käynnissä hakien reipasta käyntiä ja ja heppaa joka taipuu ja kuuntelee pohjetta. Ravissa menivät samaa ja isolla ympyrällä opettajan ympäri ravityöskentelyä. Siirtymisä käynnistä raviin ja taas käyntiin. Avotaivutusta meni Diisakin ja se onkin hieno juttu kun tyttö ei ole tosiaankaan mikään helpoin taipumaan haluttuun suuntaan vaan silloin helpolla se lähtee punkeemaan takapään ihan jonnekin muualle. Heppa pääsi tunnin jälkeen karsinaan loimi selässä kun kaulaltaan oli hikinen ja sai vettä ja heinää hieman. Itse oltiin kahvilla :) Kävelin kotiin loimitetun hepan kanssa ja Diisa oli hyvin reipas kotiinpäin.

Huomenna on hepoilla vapaata ja meille tulee aamulla laadukasta kuivaheinää 125 paalia ja mennään naapuritallille auttamaan heidän paalien kanssa ja sitten tullaaan meille kans purkaan paalit.
3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ompas veikeän värinen tämä Lahja. :)

Irkku kirjoitti...

Tuo toinen korva kun on musta tekee siitä aika vekkulin :)

AnnemariKo kirjoitti...

Hauskan värinen, kun on niin paljon valkoista, mutta ei kuitenkaan kokonaan valkoinen. :) Mä ajattelin siitä loimikuvasta, että jännä nähdä millaiset kuviot sillä on.

Tahvolle ilmestyy kaulan valkoiseen kohtaan pieni musta pläntti kun talvikarva tippuu ja pepussa mustan ja valkoisen raja sekoittuu vähän. Odotan jo innolla että mahapitkäkarvat tippuis..