tiistai 4. helmikuuta 2014

Valmennus ja pohdintaa

                                                         Njála ja minä väri kikkailtuna.

Maanantaina oli poikkeuksellisesti valmennus kun valmentajalla muuta menoa perjantaina.

                     Kenttä oli tosi hienossa kunnossa  kun mies sen viikonlopulla aurasi.

Mentiin valkussa avotaivutusta kaarevalla uralla ja sain siihen hyvät ohjeet ja vinkit taas. Nyt se alkaa pikkuhiljaa mennä paremmin ja paremmin.  Otettiin sitten kunnon tasapainoharjoitus eli menin kevyessä istunnassa ravit ja laukat. Heppa sai venyttää itseään kunnolla. Peruutuksiinkin katsottiin hiukan lisäsäätöjä. Tölttiä mentiin ja vaihdettiin töltissä suuntaa ja mentiin kokorataleikkaa yms.
Lopuksi harjoiteltiin nelikäynnin ohjelmaa eli miten se tapahtuu oikeassa kilpailussa. Meillä on varmaan vaikein osuus siirtyä töltistä raviin kun neito pyrkii menemään mieluusti laukkaa töltin jälkeen kun on saatu reippaaksi meno. Siinä meillä on harjoittelemista ettei riko laukalle. Laukka nouseee kivasti sitten käynnistä oikealla hetkellä. Ollaan me edistytty ihan hurjasti!

Tiistaina menin vain noin puolentunnin ratsastuksen Diisan kanssa kentällä ja otin tölttiä ja sitten menin nelikäynnin ohjelman kertaalleen ja raviakin siinä kevyessä istunnassa jolkottelimme menemään. Tarkoitus oli verrytellä heppaa rankan valmennuksen jälkeen.  Omille hivenen jäykille jaloillekin se teki terää :)

Nyt minulla on ison ja huolellisen pohdinnan paikka mitä teen Njálan suhteen. Omistajankin kanssa tänään ollut puhelinyhteydessä ja hän mieluusti sen antaisi sellaiseen paikkaan josta hän tietää jotain ja minua "suositteli" yhteinen tuttumme jonka heppakin on ollut minulla täällä. Eli nyt vaan mietintämyssyä korville ja pohtimaan. Tamma on ehdottomasti laatuhevonen ja minun pitääkin pohtia riittääkö omat rahkeet vaikka saankin valmennusta ja tukea, silti nämä kun eivät ole mitään leluja.
Vajaa kuukausi on menty hoikistelua ja kiloja on karissut  reilut 4. Olen tosi tyytyväinen ja vielä tavoitellaan noin kolmen kilon pudotusta.

Ei kommentteja: