keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Paketista löytyy





Iso paketti tänään haettiin postista. Paketissa on hehtaarin uudelle laidunalueelle kaikki se yli kilometrin nauhaa joita tulee kolme tolppaan. Eristimet ja kaikki liittimet sun muut. Kahvoja minulla onkin reilusti jo kotona valmiina. Akkupaimen on tuossa. Muutamat levyllä olevat hakakoukut yms. pientä.

Geisilille oma kuminen ruokintakippo ja ne muoviset uudet jalustimet jotka taipuvat. Ovat aika kivan oloiset ihan noi hypisteltynäkin.


Geisilille kaksi uutta loimea jotka ovat kokoa 135cm. Tässä fleecevuorinen irtonaisella kaulakappaleella varustettu RainBuster loimi.


Samoin 135cm villaloimi kiinteällä pitkällä kaulakappaleella

Eilen aloitettu Beacmaker rehun anto meni hyvin. Heppa söi oikein reippaasti uuden rehun kipastaan. Tänään laitoin aavistuksen vielä enemmän makeriä (reilu 1dl) ja kauraa on enää vain hippunen seassa. Muina rehuina on alle ½ dl chia siemen, ½dl pellavarouhe, 10g sinkki+ kupari, 10g merisuola,
Lisään vielä tuohon pari palaa kuivaa leipää, 250g porkkanaa ja 1 dl BC yrttejä jotka on puhdistuskuurina kostutettuina.

Black Horsen Cartivet + MSM jauhetta ostin pänikän vielä. Tämä on Geisilille. Geisilillähän on todettu syyskuussa 2013 oikeassa takajalassa kinnerpatti, kuvattu, piikitetty, kipulääkitty ja asianmukaisesti kuntoutettu pikkuhiljaa ( valmentajani joka myös on välittäjä kaupoissa tietää hevosen taustaa ja on ollut sitä itsekin kuntouttamassa). Se on nyt oireeton ja luutunut ilmeisestikin hyvin koska on ollut käytössä ja ratsastettavana parisen kuukautta ja on puhdas liikkeistään. Jokin aavistus jäykkyyttä alussa ilmenee. Haluan tarjota kuitenkin nivelille helpotusta tässäkin muodossa, en usko siitä ainakaan haittaa olevan tällä kohtuu laadukkaalla aineella.  Geisilille kun alkaa tai pikemminkin jatkuu laihdutuskuuri sitten täällä meillä ja sen kuntoa koitan asianmukaisesti nostaa niin tukeakseni näitä toimia haluan varmistua nivelten ja jänteiden kunnosta. Odotan myös innolla että pääsen tutkimaan Geisilin kunnolla itse ja apuna käyttäen laserlaitetta ja suunnittelen sille sitten oman hoito ja ylläpito ohjelman tutkimuksieni perusteella.

Osahan ostajista varmasti "pelästyy"  kinnerpattia ja ajatellaan että hevonenhan on rikki tai ainakin pahasti puolikuntoinen ja näin ollen käyttökelvoton rampa. Faktat on hyvä kuitenkin tietää eikä vetää hätiköityjä johtopäätöksiä. Olennaisintahan on että asiaan puututaan ja tutkitaan sekä lääkitään kivuttomaksi ettei hevonen jätä käyttämättä paikkojaan pitkäksi aikaa ja tee hallaa näin keholleen ja lihastasapainolle yms. Kun kinnerpatti on todettu on vain maltettava toimia sitkeästi ja pidettävä huolta hevosen liikuttamisesta ja siitä että se saa kipuun lievitystä. Kunnes patti/patit on luutuneet  (  ylleensä puolessa vuodessa viimeistään) kivuttomiksi ja toivottavasti liikutuksen myötä mahdollisimman joustaviksi aletaan kuntoutus ja liikeratojen puhdistus ja jumppa. Miksi minä ostin kinnerpatti hepan on ihan puhtaasti syy siinä että tykästyin heppaan jolla nyt sattuu olemaan "valuvika" luustossaan ja se oirehti ja hoidettiin. Minun tehtäväkseni jää että huolehdin hevosesta ja sen asianmukaisesta hoidosta ja liikunnasta. Se tulee varmasti kestämään minun käyttöni ja kukaanhan ei tiedä koska ja kenen hevoseen iskee kinnerpatti ja tämäkin voi tulla vielä uudellenkin Geisilille. Sitä emme voi tietää. Tässä hevosia hoitaneena on kasvanut luottamus siihen että ainakin tiedän koska hevonen kipuilee ja osaan lukea ihan vieraitakin hevosia niin miksen sitten sitä omaa ja tuttua. En pelkää asiaa enkä näe että ostaisin jotenkin sekundaa tai jos näin on...on se sitten vakka kantensa valinnut koska itsekin kärsin monesta vajaakuntoisuudesta lääkärien lausuntojen mukaan :)

Seuraan blogejakin missä ihmiset taistelevat erilaisten vaivojen ja vikojen suossa hevostensa kanssa Osalla on tervydellisiä ja osalla luonteenpiirteinä hankalia tapauksia ja toisilla ne yhdessä muodostavat kinkkisiä juttuja. Eli ei ole hevosen omistajan arki tylsää ja tasapaksua!

Tänään tein vakuutuksenkin sitten Geisilille ja viikon päästä se onkin jo kotona!
Kuulin juuri että on kengättykin tänään heppa kun se oli niinkun todella ajnkohtainen juttu.
Diisa lomailee tänään ja minä lähden hoitamaan naapurin heppaa laserilla.






Ei kommentteja: