perjantai 7. helmikuuta 2014

Perjantaita!
Diisa on lomaillut keskiviikon ja torstain. Tänään vasta mentiin kentälle. Eilen mun jo piti mutta olin niin vilusta kärsivä vaikka siivoilin pihaton ja tarhan. Taitaa tehdä tämä osaansa kun kroppa on laihdutustilassa niin kylmä vaan tunkee joka paikasta läpi.


Mentiin tunti kentällä ja tein avotaivutuksia heti lämmitelyjen jälkeen ja käytin maanantaina Outilta saatuja ohjeita heti hyväkseni ja homma tuntui menevän kivasti. Menin sitten taas treenikisat eli nelikäynnin ohjelman niinkuin se kuuluu mennä, kierros tölttiä, ravia, käyntiä puoli kierrosta ja kierros laukkaa. Siirtymiset pitää olla tietenkin nättejä ja tapahtua ajallaan lyhyen sivun puolenvälin ja seuraavan kulman aikana. Meni kivasti vain hiukan laukansekaista haparointia töltin jälkeen siirtyessäni raville. Peruutuksia kun otin niin ne olivat tänään aika hankalia Diisalle. Se jäi jurnuttamaan ja rullaamaan kaulaa vaan alemmas ja jouduin lisäämään painetta.
Laukkasin ja ravasin kevyessä istunnassa. Se on jännä kuinka nopeasti olen löytänyt tasapainon kevyessä istunnassa ja se tuntuu ihan mukavalta mennä niin. Siinä saa kyllä jalat hyvää jumppaa ja tietty koko keskivartalo.

Diisa tuli hikeen jo johtuen lämpimästä ilmastakin ja olihan treenikin ihan kunnollinen. Se sai heiniä ja lämpimän omppu, etikkajuomansa sillä aikaa kun isommat hiet kuivui.

Harkitsemani tamma Njála on muodostunut minulle nyt hankalaksi asiaksi. Kovasti se kaunis heppa on tuolla mielessä mutta jokin vaan nyt jarruttaa ja minä kun olen oppinut luottamaan omiin tuntemuksiini en voi oikeastaan vastaan taistella vaan vetäydyn ainakin hivenen tätä vielä pohtimaan. Jos heppa menee se on ilmeisesti sitten niin tarkoitettu mutta jos ei ja sitä menen uudelleen katsomaan on sekin sitten oikea ratkaisu :) Väkisin en hevosta mene ostamaan!
Laserlaite Handy Cure tuli tänään postissa ja sen myötä on tiedossa opiskeluja ja lukemisia. Olen testannut jo itseeni ja sitten Diisakin sai osansa ennen ratsastusta. Tiesin muutaman paikan joka sillä on hivenen jumissa ja hevonen kyllä ne "merkkasikin" kivasti laitteen kulkiessa niiden yli. Eli uskon jo nyt siihen että hevonen todella reagoi vielä herkemmin kuin me ihmiset hoitoihin. Itse en saanut kun hiven lämmöntuntua alueeseen joka on ilmoitellut lievästi kipuilemalla nyt paripäivää eli on akuutti. Mielenkiinnolla odotan naapurin hepan tutkimista sunnuntaina ja sen hoidon aloittamista ja suunnittelua.

Ei kommentteja: