sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kiireinen viikonloppu

                                                                 Outi ja Rölli valmiina

Lauantaina  tein tallihommat ja lähdettiin sitten meidän autolla ja Hannan traikulla kohti Pälkänettä. Kisat olivat Röllin ekat ja herraa jännitti maneesi ja ihmiset siellä.  Debyytti meni hieman vallattomaksi kun herra halusi pikkasen esittää kevyttä perää :) Toiseen kertaan maneesiin mennessä nelikäyntiin Rölli oli jo rauhallisempi ja malttoi keskittyä hommaan.  Tuotiin heppa tullessamme sitten kotiin Hannalle.





                                     Virittely kuvat. Tukkakin miten sattuu ja otsis tuossa vielä :)


Sunnuntaina aloin viimein rustailla  kuolaimettomia Diisalle. Laitoin ne uusimpiin niskahihnoihin jotka ostin hiljattain sen kauniin otsiksen vuoksi.  Menin kentälle ja heppa otti heti alkuun tyylin nojailla aika raskaasti ohjalle ja Diisa ei tosiaan nojaa kuolaimella eli ihan tämän uuden systeemin juttuja se. Luin kyllä kommenttia että tuo lampaankarva turpiksessa saattaa lisätä hepan halua nojata siihen kunnolla ja tuntui kyllä että tämä taisi olla se juttu Diisalle. Laitoin ohjat kyllä kaikkein "miedompaan" kohtaan eli paineen lisääminen voisi asiaa vaikuttaa...nyt sain nostella päätä vähän väliä pois nojaamasta. Toisaalta tuli ratsastettua se takapää enemmän alle kyllä kun harmitti se nojaaminen. Eli toisaalta hyvä harjoitus tämäkin. Menin kyllä avotaivutuksetkin näillä ja muutenkin kyllä heppa toimi. Otin jopa raviympyräharjoituksen ja se onnistui jopa hetkittäin hyvin! Kevensinkin ympyrällä ravissa ilman että heppa sekoisi askelissaan. Aikaa meni noin 40 minuuttinen kun työskenneltiin. Laukkaa en mennyt tänään.

Lähdettiin sitten peräkärryn kanssa matkaan ja kävin hoitelemassa yhden hepan ja haettiin samalla matkalla heiniä, 40 pikkupaalia kuivaa heinää. Se oli hyvää ja lupasin hakea lisää parin viikon päästä. Geisil on tottunut syömään enemmän kuivaa niin sitä varten jo pitää olla ja tykkään kyllä antaa muutenkin. Kotiin tultua oli vielä yksi heppa hoidettavana laserilla. Olen kyllä melko vakuuttunut laitteesta. Hoisin akuutin kaverin purema turvotuksenkin hepan lautasen päältä ja se turvotus oikeastaan ihan "suli" laserilla ja kevyellä sivelyotteella viiden minuutin hoidon aikana. Eli toimii akuutissa jutussa aivan tolkuttoman hyvin. Nyt hoitotutkimus heppani Timppa jo rentoutui kun oli eri tason hoito kipeämpiin kohtiin ja se oli kolmas kerta eli kipukohdat eivät olleet enää niin kipeitä ja heppa haukotteli useaan kertaan ja rentoutui. Tämä on jo havaittu että kolmannella kerralla oli sitten kyse  pinnallisemmasta tai syvemmästä tehosta hevonen rentoutuu kun terävämpi kipu on selätetty. Hoitoon on siis hyvä vaste. Olen enemmän kuin tyytyväinen laitteeseen ja potilaani kiittävät ja se on tärkeintä. Opiskelut jatkuvat.

Geisil tulee meille kotiin 5.3. Se sovittiin tänään. Maltan tuskin odottaa!


2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Omaan silmääni kuolaimeton näyttää olevan aika alhaalla, nostaisin sitä pykälän verran ylemmäs. Tämä tosin osittain on makuasia, mutta itse tykkään pitää turparemmiä mahdollisimman ylhäällä, jotta se olisi mahdollisimman vahvan luun päällä ja hevosella mukavampi. :)

Meillä Taavi nojasi enemmän, kun ohja oli vipuvarsi-toiminnoilla, vaikka se aika kevyt onkin ollut kokoajan. Ihan sattumalta huomasin, että se oli paljon parempi ja yhteistyöhaluisempi, kun siirsin ohjan sidepull-asetukseen eli tuonne leukaremmin taakse. Tuo on kyllä siitä kätevä vehje, että asentoja on monia.

Tsemppiä harjoituksiin!

Irkku kirjoitti...

Kiitti vinkeistä ja tosiaan itsekin ajattelin nostaa niitä vielä. Kokeilen taas itse siirtää vipuvarsi asentoon jos se meillä estäisi nojailua. Tämä on vielä niin uusi juttu että aikaa pitää varata tuumailuun ja kokeiluun mutta kivaa on :)