maanantai 9. joulukuuta 2013

Ostoksilla

                                                                           Osa ostoksia

Tänään lähdin naapurien kanssa Raisiota kohti ja siellä mentiin heti ensimmäisenä Biltemaan josta löytyi naapurin hepoille toppaloimia ja minä ostin parit  pitkät riimunarut jotka olivat paniikkilukollisia ja 2.8m pitkiä ja edullisia. Yksi työkalujen naulakkosarja tarttui sieltä myös matkaan, saa talikot yms. nostettua telineelle seinälle.
Siitä suuntasimme Ikeaan josta tuli tehtyä muutamia ostoksia, eipä oikeen mitään kummallista, edullisia kynttilöitä niin tuikku kun pitkiäkin ja Ikean edullinen ja hyväksi havaittu paistinpannu tuli ostettua valmiiksi odottamaan kun usein en käy tuollaisissa paikoissa.

Hööksin myymälä tuli katsottua nyt ensimmäistä kertaa Raisiossa. Sieltä tarttuikin matkaan eilen valmennuksessa puhutut apuohjat jotka ovat kokonaan nahkaa. Kaviokoukku, pinkit heijastinjutut jalkoihin, pari erikokoista slow feeding verkkoa. Villaiset kenkäpohjalliset sekä satulan päälle ratsastajan mukavuudeksi keinokarvainen lämmikealusta. Ostin lisäksi hööksiltä pehmeät mokkaiset fleecevuoriset talviratsastus sormikkaatkin. Ne olivat heti tänään jo testissä.
Myllyssä kierreltiin vielä ja käytiin syömässä ennen kotiin lähtöä.

Heti kotiin päästyä hevosten / koirien ruokkiminen ja sitten kamat kasaan,  hevonen tarhasta ja Hanna tuli Timon kanssa noutamaan meitä maneesille. Rölli oli rennompi ja rauhallisempi maneesilla tänään. Mentiin noin liki tunti siellä ja minä otin töltti treeniä ja koitin eilisiä oppeja muistutella ja vaatia hevoselta rennompaa tölttiin valmistautumista mutta silti tehokkaampaa takaosatyöntöä. Heppa oli hivenen hermostuneen oloinen ja ei oikein ollut työskentelyyn taipuvainen. Hetkiä tuli että meillä oli hyvä tekemisen meininki mutta sitten jokin ulkoa tuleva äääni sai keskittymisen herpaantumaan ja hevonen alkoi nostella päätään, jurnuttaa ja punkea uralta pois. Diisa saa nyt olla vapaalla torstaihin jolloin uusi valmentaja tulee käymään meillä, hän menee itse myös Diisan selkään ja pitää meille valmennuksen sitten. Katsotaan mitä hän sanoo hevosesta. Toivotaan että sen motivaatio on kohdillaan kun saa nyt nämä vapaat. Sitten se aloitteleekin sen joululomansa :)

Illalla kohosi pakkanen -13 ja vein heiniä laatikon lisäksi verkkoon että kuluu aikaa kauemmin yöllä niitä nyhtäessä ja on lämmikettä pakkastunneille.

Ei kommentteja: