keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Puuhia

                                         Bonnien varsamassu alkaa näkyä aika hyvin.

Tänään on ollut todella harmaa ja sumuinen päivä. Mittari näyttää plussaa ja vähäinen lumi uhkaa vallan hävitä maasta. Olen siivoillut nyt huolella tarhaa päivittäin ja saanutkin kaiken lannan sieltä pois mitä kerkisi muutaman lumentulon päivänä sinne jäämään piiloon. Olen tyytyväinen että tarhaa olen pystynyt pitämään tähänkin asti lannattomana niin ei pääse kertymään valtavaa määrää talven aikana kun tulee sellaiset kelit että lantakin jäätyy miltei heti tai jää lumen alle.

Tämä on ollut hyvää totuttelua Diisan lomaa varten ja olen koittanut asennoitua itse siihen olotilaan että yli kaksivuotta jatkunut säännöllinen ratsastus katkeaa nyt joksikin aikaa. Enköhän minä sen kestä :) Huomenna tulee se valmentaja sitten kotiin ja odotan kyllä innolla häntä.

                             Eilen postista haettiin se hevosten kova joululahjapaketti.

HorseCam valvontajärjestelmä tuli ja sen asennus jäänee mahdollisesti viikonloppuun. Onpa turvaa sitten niin hevosille kun itsellekin mielenrauhaa tulevaa varsomistakin ajatellen. Kun lähtee kotoa pois voi siirtää kameran pihalle kuvaamaan pihattotarhaa ja tarkistaa kotitilanteen kännykästä matkalla. Sekin että tässä on vielä oma käsikapula trailerin kameraa varten eli autossa näkee ja kuuluu miten heppa matkustaa. 

Diisan 16 päivää kestänyt isompi annos chia siemeniä on ohitse ja nyt annan ylläpito annoksena jatkossa siemeniä jotta heppa saa niistä kivennäisaineet kun muita kivennäisiä en aio juuri nyt antaa hetkeen. Heppa saa kuitenkin himalajansuolakiveä nuoleskella Tarkoitus on kuitenkin antaa multimineeraali kivennäistä lisäksi  kahtena päivänä viikossa jolloin ei anneta chia siemeniä. Mutta siihen järjestykseen siirrytään vasta tammikuun puolella. Täytyy tarkistaa A ja E vitamiinien saanti kumminkin riittävästi.1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Ompas Bonniella jo iso maha! :)Tuollainen kamera olisi mahtava jos hevoset olisi omassa pihassa. Traileriin ollaan mietitty kameraa, olisi mielenkiintoista nähdä mitä siellä tapahtuu.

Laitoin sulle haasteen:
http://taaviterapiaa.blogspot.fi/2013/12/haaste-hevosenomistajille.html