sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vähiin käy vuosi

                                                   Huonoa kännykamera laatua

Diisa pääsi tänään lähes kolmeen viikkoon kokeilemaan rallittelua kentällä. Neito pisteli ensin kuin mikäkin kouluhevonen niin lennokasta ja joustavaa ravia pää ylhäällä että! Sen jälkeen pöristeltiin töltissä kierros pari ja sitten pienestä kehoituksesta täysi ralli päälle, pukitellen iloista laukkaa.

Heppa päästeli iloisesti kunnolla laukkaa ja ravia. Kentällä oli hyvä mennä kun se eilen lanattiinkin ja pikku pakkasyö kuivatteli sen pintaa tosi hyväksi. Huomenna soittelee kengittäjä ja tulee mahdollisesti jopa huomenissa jo kengittämään tai ainakin lupas että alkuviikolla. Diisa alkaa palailla sitten pikku  hiljaa taas työn touhuun kunhan ollaan juoksuteltu nyt ensin alkuun hiukan isompia höyryjä ja saadaan uudenvuoden rakettihässäkät tienoolta hiljenemään. Onneksi sateisesta kelistä on jotain hyötyäkin ollut, vain muutamat ennakko räiskeet on kuuluneet.

Olemme asentaneet heppavalvontakameran pihattoon ja olen kurkistellut netistä ja käsikapulalla heppojen puuhia. Ihan kiva juttu se on ja traileriin pitää vielä asentaa kameralle paikka kuljetuksen seuraamista varten.

                                                        Bonnien jouluriimu

Joulu meni sadetta pidellen ja kurassa raahustaen liki täysissä sadevarusteissa heppoja hoidellen.
Hepat saivat omenoita normaalien porkkanoiden ja leipien lisänä kolmena iltana jouluna, muuten oli meillä ihan normaalit menot kun ovathan nuo sellaisia rutiineihin tottuneita otuksia :)
Pihatossa oli normaalia paksumpi olkipatja joulunpyhien vaikka ilmat ei sitä olisikaan vaatinut mutta tulipahan laitettua. Kuusia on hepoilla meillä jatkuvasti kaluttavina ja hyvin tuntuu maistuvan kaikille.

Olen pähkäillyt pitempään uuden järjestelmäkameran hankkimista mutta olen nyt päätynyt kuitenkin tyytymään vanhaan sillä paremman ja uudemman vaatima sijoitus ei olisi jäänyt pariin tuhanteen euroon ja en vain raaski sellaisia rahoja laittaa nyt kameraan. Joten päädyin muutenkin sellaiseen vaihtoehtoon joka olisi liki jatkuvasti saatavilla mutta tekisi huomattavasti parempaa jälkeä kun kännykkäkamera joka ei näinä pimeinä aikoina tee kun suttua liikkuvasta kuvasta niinkuin ylempää voi kaikki havaita. Haluan kuitenkin laittaa kuvia postauksiin paljon enemmänkin mitä nyt. Turhaa on silti mitään suttuja laitella. Päädyin kovasti kehuja saaneeseen Sony DSC-RX100 pokkariin joka hakkaa aika lailla oman järjestelmäkameranikin tekniikassa. Kova hinku on päästä kuvailemaan. Tilaus kestänee netistä kuitenkin jokusen päivän kun vielä tulee pyhäkin väliin.
Tässä hiukan heppa aihetta,  joululahjaksi saadut mukit ja voipi arvuutella että kumpi tuli minulle ja kumpi isännälle :)
Itse en ostanut mitään tiettyä lahjaksi Diisalle kun tässä on tullut ostettua pitkin vuotta aivan riittämiin. Bonnielle tuli tuo kuvassa näkyvä riimu.

Huomenna menemme Roopen kanssa tehoste rokotuksille ja poika täyttääkin loppu viikolla sen 4kuukautta. Painoa on kertynyt jo yli 4.5kg ja luonnetta löytyy joka gramman edestä!

Teen tässä jutun tämän vuoden tavoitteista jotka melkein ovatkin kaikki toteutuneet likimain ja sitten on aika laatia uusiakin :)


Ei kommentteja: