perjantai 28. kesäkuuta 2013

Hellettä

Torstai oli tosi helteinen ja painostava päivä. Päivällä oli liki 30 astetta ja kosteus tosi korkea. Hain Diisan laitumelta ja suoritin sille pesun ja lopuksi huuhtelin sitä melko viileällä vedellä ja sehän nautti.


                                         Paarmasuoja pitää olla pesun jälkeen!

                                    
                                                             Pesun jälkeen

Illemmalla sää viileni onneksi ja meni suurin painostavuus ohitse. Lähdimme kera Anun ja Lahjan maastoon. Minä ehdin Diisan kanssa työskentelemään kentällä parikymmentä minuuttia ennen kun mentiin metsään. Tein kulmat hyvin ja voltteja joita mentiin valkussakin. Oli hyvä tehdä rento ratsastus keskiviikkoisen treeninkin jälkeen vaikkei se ollutkaan rankka  mutta kuitenkin. Mentiin pätkiä reippaamminkin ja hepat oli fiksusti. Menin suurimmaksi osaksi tölttiä ja lopuksi pätkän ravia. Tunti tuli ratsastettua.

Tänään meinasin ensin antaa hepalle jo vapaan mutta illemmalla tuli vaan hinku maastoon. Hain hepan tarhasta jonne ne olivat jo itse tulleet iltasella ja varustin. Oli aika kiva ilmakin ei ollut lainkaan kuuma nyt.




Maasto oli aivan ihana. Heppa oli rento mutta liikkui reippaasti. Mentiin pitkälti rauhallista tölttiä koko lenkki. Noin puolituntia oltiin metsässä. Oli niin nautinnollista siellä mennä kahdestaan. Takasin tullessa päätin mennä vielä ottamaan loppuun ravit ja laukkaa kentälle molempiin suuntiin. Heppa oli hiukan nihkeä menemään ensin kentälle kun se varmaan olisi jo mennyt takaisin tarhaan mutta kyllä se liikkui kivasti sitten kun sain sen motivoiduksi kentälle. Kenttä oli aika raskas osasta kohtaa kun on sadellut mutta kyllä se heppa liikkui hyvin. Laukat nousi hyvin.
Noin  kolmevarttia tänään tuli mentyä. Veinkin hepat sitten pihattoon kun kello oli jo puoli kymmenen enkä viitsinyt hetkeksi laittaa Diisalle ötökkäloimea vaan pääsivät ilta ruohojaan mutustelemaan pihattoon.




Lenkiltä kun tultiin olikin kaviossa ylimääräistä. Oksanpala oli kiilautunut tiukasti kenkään. Sainkin tehdä tovin hommia että sain sen sovinnolla irti. Kenkä ei onneksi löystynyt eikä muutenkaan tullut mitään vauriota mihinkään. Oksaa oli ujuteltava ja pyöriteltävä pois tuosta kiipelistä. Onneksi poni seisoi hienosti paikoillaan kun ahersin tämän kanssa.





1 kommentti:

RH kirjoitti...

Voi miten hauskoja ja hienoja kuvia taas! Mutta jopas onkin kenkä erikoinen, melkein ympyrä.