keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Arkeen paluu

                                                    Tanja sekä Hanna & Jaffa

Tänään pidettiin valmennus meillä. Helle oli kyllä melkoinen ja hiki oli jo melko hyvä ennen selkäänmenoakin. Paarmat kiusaa hevosia ja ihmisiä aika lailla.
Kolmenvartin tunnit oli molemmilla. Mentiin ensin ihan perustyöskentelyä eli kulmat huolellisesti ja voltit pitkän sivun keskeltä ja piti huolella vahtia että siitä tuli oikeasti se ympyrän muotoinen. Tölttitreeni tehtiin ja muutama väistätys tuossa meidän pihatiellä kun se on kovempi alustaltaan kuin tuo kenttä. Sain kehuja töltistä että olen parantanut käsien asennolla ja asetuksilla sen liian korkean muodon paremmaksi, hieman tahdon ottaa liian tiukalle ne ohjat viimeinkin kun olen oppinut ne pitämään käsissäni enkä päästä niitä kun hevonen myötäisi niin pikkasen tarvitsee paneutua myötäämiseen enemmän kun hevonen menee hyvin.  Kyllä pitää ihan tässä kohtaa todeta itsellekin että olemme menneet todella ison harppauksen eteenpäin vaikkakin on paljon tehtävääkin mutta tässä kohtaa pitää itseäkin taputtaa olalle ja kehua tehdystä työstä :)
Lopuksi mentiin takaisin kentälle ja mentiin ravia ja laukkaakin taas neitonen hiukan tarjosi

Nyt pidämme pienen tauon valkussa ja katsomme miten saamme syksymmällä homman pyörimään. Alamme ehkäpä Hannan kanssa käymään valmentajan  tallilla hänen muiden valmennettaviensa kanssa. Saattaa olla että pääsemme ennen syksyäkin jo käymään siellä jos saadaan ajat sopimaan. Matkaa tulee noin 30km yhteensuuntaan joka ei ole mitenkään kovin paha.

Juhannusaatto aamupäivällä  kävin kahdestaan Diisan kanssa noin kolmen vartin maaston tekemässä ja otettiin irti se hyöty hiljaisesta tienoosta että tahkosin tehokasta töltttitreeniä noin 4 x 500m pätkän tiellä jolla ei yksikään auto häirinnyt meitä :) Lauantain ja sunnnuntain hepat laidunsivat aamusta iltaan pitäen pienen lepotauon päivällä tarhan puolella.

Arkeen palattiin Diisan kanssa maanantaina tehden kentällä tunnin pituisen treenin. Otin pohkeenväistöjä, etuosakäännöksiä ja tölttiä. Laukkasin nyt kaksi kokonaista kierrosta ja siihen vaikeampaan suuntaan eli meille siihen vasempaan ja se oli nyt reipasta laukkaa kun heppa ehti oikeen kunnolla kiihdyttämään laukkaa. Nyt on hienoa kun on jo kentän koko 40 metrin pituus käytössä niin saa vauhtia jo :) Kentän matalamme sivulle tuotiinkin maanantaina kolme kärryllistä hiekkaa jotta sen saa kentän muun osan kanssa samaan korkeuteen paremmin. Pintahiekat ja salaojaputket ovat seuraava operaatio kentälle. Samalla tietenkin laitetaan sitten sähkökaapeli lamppuja varten maahan.
Tiistaina oli Diisalla vapaata. huomenna vois tehdä jotakin kevyehkö ja sitten heppa saa ehkäpä viettää hieman kesälomaakin kun itsellä on näitä hommia vaikka kuinka ja paljon.

Ei kommentteja: