tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ukkosia ja pesupäivä

 Voipunut poni tuli sunnuntain lenkiltä maastosta ja se oli samalla viikon kuudes ratsastuskertani Diisalla. Ollaan siis oltu ahkerana. Aikaa meillä meni noin tunti Lahja oli Anun kanssa mukana.

Maanantaina oli niin hiostavan kuumaa mittari huiteli +29. Töistä kun tulin hain hepat pois vihreeltä ja otin Diisan puomille ja pesin ponin häntää myöten oikein kunnolla. Harjasin kaviotkin huolella.

Heppa ei laittanut lainkaan pahakseen vaikka osa vedestä oli aika vilpoista kun ei ollut aurinko kerennyt lämmittää ämpäreissä vielä kauaan. Maanantaina oli Diisalla vapaata muuten.

Tänään aamupäivällä otin hepan tarhasta ja satuloin. Tehtiin kunnollinen kenttätreeni. Alkuverkat ja  sitten otettiin kotiläksyä. Ensin vielä hitaasti ja kun se sujui otin niin etten pysännyt kulman jälkeen täyskaartoon vaan jatkoin siitä suoraan väistöön ja uralle. Sitten tein sen kokonaisuudessaan neljästi niin että uralle paluun jälkeen merkistä heti töltille ja taas merkin kohdalla uran toisessa päässä käyntiin ja kulmasta kaartoon ja väistöllä takaisin uralle ja tölttiin. Olin melko tyytyväinen siihen suoritukseen. Otin parit etuosakäännöksetkin ja sen jälkeen ravia treenattiin. Sain hillitä ettei se mennyt laukalle. kehuin ravista ja rohkaisin menemään reipasta ravia. Laukannostoja harjoiteltiin kulmissa ja kivoja niistäkin tuli ainakin osaksi. Laukkasin kierroksen ja sain kun sainkin sen pidettyä laukalla koko kierroksen. Kenttä oli nyt hieman raskaampi sateiden ansiosta ja jätin töltin suosiolla pois. Mentiin sitten maastoon jossa parempi alusta sille ja otettiin pätkä. Se oli aika hössötystä ja heppa meinasi vallan rynniä pitkäksi. Huomasin nyt että se puri kuolaimeen aika lailla. Meillähän oli omppukuolain nyt...se ei kyllä ollut sopiva tässä jutussa. Jouduin muutaman kerran oikeen ajamaan heppaa metsänpuolelle kun ei millään kuunnellut pidättäviä ohjasotteita ja mennä tömisteli pitkänä ravitahtisena. Kun tein muutamat melko napakat pidätteet ja pysätykset se alkoi hieman kuunnella paremmin ja tehdä oikeasti töitä töltin eteen. Kun sain hyvän pätkän lopetin heti ja annoin sitten selkeästi ravata ja pienen laukkapyrähdyksenkin tehtiin. Alusta oli paikotellen aika liukas joten en uskaltanut päästää reippaampaan laukkaan lainkaan. Aikaa meni liki 50 minuuttia harjoituksiin. Hepat pääsi sitten vihreelle kun olin saanut Diisan hoidettua ratsastuksen jälkeen.
Päätin että omppukuolain jää nyt hyllylle niin kauaksi aikaa kunnes töltti on puhdistunut kunnolla ja heppa tekee paremmin työn sen eteen.

Tänään tuli kotiin 200m maakaapelia kentän valoja varten ja käytiin illalla katsomassa valotolpiksi tulevia juttujakin ja ne tulevat huomenna isännän toimesta myös kotiin. Tilasin myös tutun kautta LED valoheittimet kentälle 6 x 30W joten ei ole mikään isohko sähkön kulutus kentällä verrattuna jos joutuisi käyttämään esim. halogeenivalaisimia tai korkeanatriumvaloja. kiitos edullisemman LED tekniikan ja tutun joka osaa neuvoa valinnassa tilatessaan niitä ulkomailta ja siinä säästää sievoisen summankin. Niiden valoteho on kyllä niin huikea.

Parina päivänä on ollut niin painostavaa ja ukkostanutkin vähän väliä silti vettä ei ole tullut tähän meille edes mitenkään huimia määriä vaikka naapuri kuntiin ja kaupunkiin on tullut ihan tulvimalla.




2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Hassua, miten ne sateet onkin olleet paikallisia, mutta rajuja. Sais tulla kyllä vettä tännekin, kasteluvesitynnyri vailtuu uhkaavasti...

Irkku kirjoitti...

Totta! Tässä on ollut ihan parin kilometrin välilläkin aika suuria eroja kun yhden tutun kans on seurattu sademääriä. Nyt meillä sentään saatiin kans se reilu 10mm vettä joka kastelikin jo ihan kivasti.